Muharrem İnce’nin katıldığı yayına ‘ince ayar’ reklamı

Cumhurbaşkanı adayı İnce'nin katıldığı YouTube yayınında henüz kim tarafından verildiği belli olmayan bir reklam yer aldı. Reklamda oy bölmek için 'ince' ayar yapıldığı söylendi. Bu reklama İnce'den yanıt ise gecikmedi.

Siyaset 19 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Memleket Partisi lideri ve 14 Mayıs’taki seçimlerde cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Oğuzhan Uğur’un sunduğu Babala TV’nin Açık Mikrofon programına katıldı. Buradaki konuşmaları kamuoyunda ve programa katılanlar tarafından çok sert ve öfkeli bulunan İnce’nin katıldığı bölüm daha şimdiden 5 milyon 700 bin izlendi. Öte yandan programın YouTube yayınında dikkat çeken bir konu daha oldu.

Bazı YouTube kullanıcıları, İnce’nin katıldığı yayını açtıklarında bir reklamla karşılaştı. Reklamda bir kadın şunları söylüyordu: “Lütfen televizyon ayarlarınızla oynamayın oy bölmek için ince ayar yapılıyor.” Reklamı kimin verdiği ise belli değildi.

Bu reklama İnce’den de tepki gecikmedi. İnce sosyal medya hesabından, “Uyanıklar, seçimi kazanmak için kullanmaları gereken bütçeyi, bizim yayınının reytinginden yararlanmak için Babala TV programına hedefli reklam vererek çarçur etmişler. Gençler, seçenekleri yok edip seçim kazanmaya çalışanların ayarlarıyla oynamaya devam edeceğiz. 14 Mayıs’ta…” dedi.

CHP tabanı daha önce CHP’de uzun yıllar siyaset yapan ve 2018 seçimlerinde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği İnce’nin, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun lehine adaylıktan çekilmesini bekliyordu. Fakat İnce adaylıktan çekilmeyeceğini ısrarla belirtti ve nitekim de oy pusulasının ikinci sırasından seçim yarışına girdi. Bu durum her ne kadar kameralar önünde açıktan yapılan bir tartışmaya dönmese de iki partinin kurmayları birbirine mesaj vermeye devam ediyor, sosyal medya kullanıcıları da konuyu gündemde tutuyor.

Selahattin Demirtaş: İnce'ye oy vermekle Erdoğan'a oy vermek arasında fark yokSelahattin Demirtaş: İnce’ye oy vermekle Erdoğan’a oy vermek arasında fark yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.