Selahattin Demirtaş: İnce’ye oy vermekle Erdoğan’a oy vermek arasında fark yok

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu cezaevinden cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin “İnce’ye oy vermekle Erdoğan’a oy vermek arasında bir fark yok” değerlendirmesini yaptı.

Siyaset 18 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Yaklaşık 6,5 yıldır Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, avukatları aracılığıyla BBC Türkçe’nin sorularını yanıtladı. Demirtaş, Memleket Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye oy vermekle, Erdoğan’a oy vermek arasında bir fark olmadığını savunarak, “Bu durumda İnce seçmenlerine şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Erdoğan ile bir beş yıla daha hazırlarsa seçimi ikinci tura bırakabilirler” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya paylaşımları oldukça konuşulan Demirtaş, bu konuya ilişkin “Burası yüksek güvenlikli bir cezaevi ve elbette buradan seçim çalışması yürütmek çok zor ve kısıtlı. Yine de elimden geleni yapmaya ve dışarıda mücadele yürüten milyonlara destek olabilmeye çalışıyorum” yorumunu yaptı.

Seçimin ekonomi ile demokrasi ekseninde yürüdüğünü söyleyen Demirtaş, “Erdoğan tarihi bir yenilgiyle siyaset sahnesinden silinecek” öngörüsünde bulundu.

Erdoğan Kocaeli'de Demirtaş'a yüklendi: Bunların derdi Kürt falan değilErdoğan Kocaeli’de Demirtaş’a yüklendi: Bunların derdi Kürt falan değil

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı çıkarmamasına gelen eleştirilere ise “Partimizin aday çıkarmaması Erdoğan’ın en büyük kabusuydu, bu gerçekleştiği için şimdi bizim üzerimizden Sayın Kılıçdaroğlu’nu yıpratmaya çalışıyor. Aynı taktiği yerel seçimlerde de uyguladı ve ters tepti. Çünkü halk yalan ve karalamalara kanmıyor artık. Erdoğan, HDP’nin ve Kürtlerin oyunu alabileceğinden emin olsa HDP Genel Merkezi’nin önüne çadır kurar, orada yatar kalkardı. Şimdi, kedi ulaşamadığı ciğere mundar diyor” yanıtını verdi.

Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında kendi listeleriyle seçime giren Türkiye İşçi Partisi’nin karırına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, “Umarım seçim gecesi büyük bir pişmanlık oluşmaz. TİP’in kendi kararıdır, biz ancak saygı duyup başarılar dileyebiliriz. Ama halen, yanlış bir karar olduğunu düşünüyorum” dedi.

Erdoğan, Kobani Davası'nın kritik gününde kürsüden Demirtaş'a Kobani olaylarıyla yüklendiErdoğan, Kobani Davası’nın kritik gününde kürsüden Demirtaş’a Kobani olaylarıyla yüklendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.