İnce: Bana da partime de ittifak teklifi yapılmadı

Cumhurbaşkanı adayı İnce kendisini ziyaret eden Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun ittifak teklifinde bulunmadığını söyledi. Ayrıca Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinin adayların kesinleşmesine 24 saat kala gerçekleştiğini vurgulayan İnce, müzakere mekanizmasının oluşmadığını belirtti.

Siyaset 1 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu,  çarşamba günü cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi lideri olduğu Memleket Partisi’nin genel merkezinde ziyaret etti. Bu ziyaretle birlikte İnce’nin adaylıktan çekilip çekilmeyeceği merak konusuyken görüşme sonrası basına yapılan açıklamada İnce, adaylıktan çekilmediğini duyurdu.

Görüşmede İnce’ye adaylıktan çekilmesi ve ittifaka katılması yönünde Kılıçdaroğlu’ndan teklif gidip gitmediği de çok tartışıldı, ortaya çeşitli iddialar atıldı. Dün sosyal medya hesabından paylaşım yapan İnce, Kılıçdaroğlu’nun kendisine de Memleket Partisi’ne de ittifak teklifinde bulunmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun adaylığının ilan edilmesinin ardından tüm parti liderleriyle görüştüğünü, kendisini ise adayların kesinleşmesine 24 saat kala ziyaret ettiğini belirten İnce, “Kalan 24 saat içinde, seçimler öncesi işbirliği yapılmasına ilişkin bir müzakere mekanizması doğal olarak oluşmamıştır veya oluşması istenmemiştir” dedi.

Siyasi partilerin sosyal medyada linç ettirmekle müzakere ortamının oluşmayacağını söyleyen İnce, “Neyse ki bu cinnet hali yavaş yavaş yerini aklı selime terk etmekte, gerçekler yavaş yavaş ortaya çıkmaktadır. Zaman kimin haklı kimin haksız olduğunu ortaya koyacaktır” ifadelerini kullandı ve Kılıçdaroğlu ile CHP’ye başarılar diledi.

Hangi aday kaç imza topladı? Cumhurbaşkanı adaylığı yarışında üçüncü gün raporu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.