Amsterdam’da şehir merkezinde sokakta esrar içmek yasaklandı

Amsterdam'da turistlerin yarattığı taşkınlıkları önlemeyi hedefleyen 'Uzak dur!' kampanyasının yeni adımı, şehir merkezinde kamusal alanlarda esrar kullanımını yasaklamak oldu. Sokakta esrar içenler, polisin uyarısına uymazsa 100 euro para cezasına çarptırılacak.

Dünya 26 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Amsterdam'daki bu yasakların sebebi turist kaynaklı rahatsızlıkları önlemek için başlatılan 'Uzak dur!' kampanyası.

Avrupa’nın esrar kullanımının serbest olması nedeniyle de yoğun ilgi gören şehirlerinden olan Amsterdam’da kent merkezindeki sokaklarda esrar kullanımı yasaklandı.

Dün yürürlüğe giren yasak kapsamında, karara uymayanlara 100 euro para cezası verilecek. Kamusal alanda uygulanan bu yasak turistlerin gözde bölgeleri Red Light District, Dam Meydanı, Damrak ve Nieuwmarkt’ta uygulanacak. Kural şöyle işleyecek: Esrar içen önce polis ya da belediye görevlisi tarafından uyarılacak, uyarıya rağmen içmeye devam edenlere para cezası verilecek.

Amsterdam’ın meşhur Coffeeshop’larında dükkân içinde ve dükkânın açık alanlarında esrar kullanımı bu yasaktan etkilenmeyecek. Hollandaca ve İngilizce uyarı tabelalarıyla duyurulacak yasakların amacı kamusal alanlarda uyuşturucu kullanan turistlerden kaynaklanan rahatsızlıkları mümkün olduğunca azaltmak.

Eğer sonuç alınamazsa, esrar kafelerinin açık alanları için de yasak getirilecek.

Bu arada tüm bu çalışmalar Red Light District’teki turistlerin yarattığı rahatsızlıkları önlemek amacıyla hayata geçirilen ‘Uzak dur!’ kampanyasının bir parçası. Daha önce bölgede sokakta alkol kullanımı da yasaklanmış, bölgedeki kafe, restoran ve genelevlerin kapanış saatleri erkene çekilmişti.

Olay yeri Amsterdam: Trende antisemit sloganlar atan 154 taraftar tutuklandıOlay yeri Amsterdam: Trende antisemit sloganlar atan 154 taraftar tutuklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.