Bebeğe istismar soruşturmasında polisin elindeki 1 şüpheli öldü, 2’si polis 3 kişi tutuklandı

Zonguldak'ta cinsel istismara maruz bırakılmasının ardından ölen bebeğe ilişkin soruşturmada 2 kişi İstanbul'dan gözaltına alındı. Zonguldak'a getirilmek istenen şüphelilerden biri Derince'de şüpheli biçimde öldü. Onu getiren polis ve bekçiler tutuklandı.

Gündem 26 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde 2 yaşındaki bebek N.N.Ö., iddiaya göre annesi 8 yaşındaki ablasıyla markete gittiğinde evde bulunan Furkan Sevinç tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı. Hastanede tedavi altına alınan bebek, 1 gün sonra yaşamını yitirirken annesi M.Ö. ile Furkan Sevinç de tutuklandı.

Gazete Duvar’dan Mustafa Özdemir’in haberine göre; olaya ilişkin soruşturma kapsamında 2 şüpheli İstanbul’daydı. Edinilen bilgiye göre, 2 polis ve 1 bekçi soruşturmanın derinleştirilmesiyle birlikte hakkında gözaltı kararı verilen 2 kişiyi almak için İstanbul’a gitti. Polisin iddiasına göre İstanbul’dan dönerken Kocaeli’nin Derince ilçesinde kendini araçtan atan iki 2 şüpheli ağır yaralandı. Yaralılardan Metin Sucu olay yerinde öldü. İsmi öğrenilemeyen diğer şüpheli ise güvenlik güçlerinin işkencesine maruz kaldıklarını ileri sürdü. Şüpheli, tedavisinin ardından tutuklandı.

Ölen Metin Sucu’nun ailesi de polis aracında işkence yapıldığı yönünde iddiada bulundu ve iki polis ile bekçiden şikayetçi oldu. Zonguldak Çaycuma İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bekçi ve polisler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan bebeğin 8 yaşındaki ablasının cinsel istismara maruz bırakıldığını Çaycuma Başsavcılığı açıklamıştı ve 8 yaşındaki çocuk devlet korumasına alındı.

Cinsel istismara maruz bırakılan bebek kimsesiz defnedildiCinsel istismara maruz bırakılan bebek kimsesiz defnedildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.