Can Atalay Hatay vekili seçilmişti: Mazbatasını avukatları aldı

Gezi Davası'nda tutuklanan Can Atalay'ın Hatay vekili seçilmesi sonrası mazbatası çıktı. Avukatları, Atalay'ın mazbatasını Hatay Adliyesi'nden aldı.

Siyaset 26 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Can Atalay'ın mazbatasını Hatay Adliyesi'nden avukatları aldı.

Gezi Parkı protestolarına ilişkin davada yargılanan Avukat Can Atalay hakkında 18 yıl hapis cezası verildi. Yaklaşık 1 senedir eski adı Silivri Cezaevi olan Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan Can Atalay, TİP’ten Hatay milletvekili adayı oldu ve 14 Mayıs’taki seçimlerden Hatay milletvekili olarak çıktı.

Dün Can Atalay’ın avukatları da Hatay Adliyesi’ne giderek Atalay’ın mazbatasını aldı. Ayrıca avukatlar, Can Atalay’ın tahliye edilmesi için de başvuruda bulundu.

25 Nisan 2022’de görülen Gezi Davası’nda Can Atalay 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mazbatanın alınmasının ardından TİP Hatay İl Başkanı Şahin Kışlakçı, yaptığı açıklamada “Bizler, Can Atalay’ın özgürlüğüne kavuşmasıyla birlikte yüreklerimizde yeni bir umut filizi yeşerttik. Hatay’da yaşanan depremle kaybettiğimiz her şeyin hesabını Can’la birlikte soracağız. Can, burada yaşayan tüm halkların meclisteki sesi olacak” dedi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP Hatay Milletvekili Barış Atay’ın Gezi tutuklusu Can Atalay’ın seçilebilmesi için Hatay ilk sıradan vazgeçtiğini söylemişti. Baş, “TİP’in belki de Türkiye’de en güçlü olduğu yer: Hatay. Sevgili Barış yoldaşım dedi ki, ‘Can çıkacak!’ dedi, Can!” demişti. Bu sırada Barış Atay’ın da gözleri dolmuştu. Antalya 2. sıradan aday olan Barış Atay ise 14 Mayıs’ta milletvekili seçilemedi.

TİP'ten milletvekili seçilen Can Atalay'ın tahliye süreci nasıl işleyecek, ilk nereyi ziyaret edecek?TİP’ten milletvekili seçilen Can Atalay’ın tahliye süreci nasıl işleyecek, ilk nereyi ziyaret edecek?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.