CSO sezonu Janoska Ensemble ile kapatıyor

Dünyanın en eski daimi müzik toplulukları arasında yer alan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), sezonu kapatıyor. Şef Can Okan yönetimindeki eski adıyla Mızıka-i Humayun, bu akşam uluslararası topluluk Janoska Ensemble ile sezonun son konseri için sahnede olacak.

Kültür Sanat 26 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Dünyanın dört bir yanından gelen solistlerden oluşan Janoska Ensemble, bu akşam CSO'nun sezon kapanış konserinde sahnede olacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) bu akşam sezonun son konseriyle sahnede. Şef Cem Okan yönetimindeki CSO, dünyaca ünlü topluluk Janoska Ensemble ile aynı sahneyi paylaşacak. CSO Ada Ankara’da gerçekleşecek olan konserin biletleri biletinial.com üzerinden satışta.

200 yıllık geçmişiyle dünyanın en eski daimi topluluklarından biri olan CSO, şef Cem Okan yönetiminde sezon boyunca çok farklı topluluk ve solistlerin katılımıyla yeni evi CSO Ada Ankara’da birbirinden özel konserlere imza attı. 2022 – 2023 sezonunda Leif Segerstam, Victor Aviat, Vladimir Ponkin, Ari Rasilainen, Terje Mikkelsen, Matthew Coorey, Gabriel Bebeselea, Bas Wiegers, Jacek Kaspszyk gibi isimler CSO sahnesine konuk oldu.

Kemanda Ondrej Janoska ve Roman Janoska, piyanoda Frantisek Janoska, kontrbasta da Julius Darvas ile Ankara’ya gelen topluluk, önceki yıllarda İstanbullu müzikseverlerle buluşmuştu.

Devlet Opera ve Balesi bu yaz tarihi mekânlardaDevlet Opera ve Balesi bu yaz tarihi mekânlarda

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.