Fenerbahçe’de başkanlık yarışı: Ali Koç ile Sadettin Saran masada, Aziz Yıldırım imza topluyor

Fenerbahçe'de başkanlık yarışında Ali Koç'tan önemli bir hamle geldi. Koç ile Sadettin Saran'ın görüşeceği açıklanırken eski başkan Aziz Yıldırım yarışa girmek için imza toplamaya başladı.

Spor 10 Mayıs 2024
Fenerbahçe'de başkanlık yarışında Sadettin Saran, Ali Koç ve Aziz Yıldırım ismi ön planda.

Son üç haftada lider Galatasaray’ın altı puan gerisine düşerek şampiyonluk şansını çok zora sokan Fenerbahçe’de gözler seçime çevrildi. Sadettin Saran, şu ana kadar noterden gerekli 500 üyenin imzasını toplayarak Divan Kurulu’na başvuran tek aday durumunda.

‘Ali Koç aday olursa çekilirim’ diyen Saran, iki gün önce Fenerbahçe Başkanı’a cuma gününe kadar süre vererek “Diğer durumda, pazartesi gününden itibaren, şartsız olarak kulübümüzü yönetmeye talip olduğumuzu ilan edeceğiz” demişti. Bu çağrının ardından Ali Koç’tan flaş bir hamle geldi. Koç, Saran’ı arayarak cumartesi günü için görüşme talep etti. Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik, sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımda “Başkanımız Ali Y. Koç’un talebi doğrultusunda, Fenerbahçe SK Seçimli Olağan Genel Kurulumuz ile ilgili istişare yapmak üzere Sayın Sadettin Saran ile 11 Mayıs Cumartesi bir görüşme gerçekleşecektir” dedi.

Ali Koç, başkan adaylığı için imza topluyor.

Ali Koç’un aday olması bekleniyor

Sports Digitale’nin haberine göre Fenerbahçe Başkanı Ali Koç bir WhatsApp grubu kurarak yeniden aday olması için imza toplamaya başladı. Koç seçimde ‘resmen’ aday olursa yeni dönemde yönetim kurulunda önemli değişikliklere gidecek. Yönetimde yer alan bazı isimlere şimdiden yeni dönemde olmayacağı söylendi. Saran ile görüşmesinde de başkan Koç, yeniden aday olacağını belirteceği ileri sürülüyor. Bu durumda Saran’ın verdiği söz gereği adaylıktan çekilmesi söz konusu.

Aziz Yıldırım’ın gözü Ali Koç-Sadettin Saran görüşmesinde.

Aziz Yıldırım imza topluyor

Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım ise gelişmeleri yakından takip ediyor. Saran’ın aday olması durumunda yarışa girmesine kesin gözüyle bakılan Yıldırım, bunun sinyalini 2023 Haziran ayında yaptığı bir basın toplantısında şu sözlerle kamioyuna duyurmuştu: “Hiç kimse aday olmazsa ben adayım. Bu da böyle biline. Camiayı zorlama. Herkes haddini bilsin. Bir yıl daha süren var. Bizim için aslolan Fenerbahçe’dir. Ona zarar gelecek olayları önleriz. Şunu da söyleyeyim, FETÖ’cü, hocacı, Fenerbahçe’den geçmişte kazanç sağlamış kişiler aday olursa ben gelir orada bulunur ve aday olurum. Bunlar bu kulübe giremez.”

Fenerbahçe'de başkanlık için ince hesaplar: Aziz Yıldırım da topa girdiFenerbahçe’de başkanlık için ince hesaplar: Aziz Yıldırım da topa girdi

Kulüpten menfaat sağlamakla suçladığı Saran’ın adaylığını çekmesi durumunda Aziz Yıldırım’ın alacağı tavır merak konusu. Ancak eski başkanın çok güçlü bir yönetimle seçim hazırlığı yaptığı biliniyor. Aynı Ali Koç gibi Aziz Yıldırım da üyelerden imza toplamaya başlamış durumda. Koç- Saran görüşmesinden çıkacak sonuca göre Aziz Yıldırım kararını verecek. Fenerbahçe’de seçim tarihi iki hafta içinde açıklanacak. Sarı-lacivertlilerin 1-2 Haziran tarihlerini belirlemesi, çoğunluğun sağlanamaması durumunda seçimin 8-9 Haziran tarihlerinde yapılması bekleniyor.

Derbide 2 bin 400 Fenerbahçe taraftarı olacakDerbide 2 bin 400 Fenerbahçe taraftarı olacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.