Fenerbahçe’de başkanlık için ince hesaplar: Aziz Yıldırım da topa girdi

Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım Fenerbahçe'deki olağan seçimli genel kurul hakkında açıklama yaptı. Yıldırım adaylık ile ilgili bir karar verirse bunu bizzat kendisinin açıklayacağını belirtti. Ama yakın çevresine göre adaylığa hazırlanıyor.

Spor 8 Mayıs 2024
Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım yazılı açıklamada bulundu.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Ali Koç’tan önceki başkanı Aziz Yıldırım haziran ayında yapılması planlanan seçimli genel kurula dair yazılı açıklama yaptı. Yıldırım’ın aday olacağına dair söylemlerin arttığı gündemde eski başkan genel kurulda aday olup olmaması konusunda sadece kendi söylemlerine dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı. İşte Aziz Yıldırım’ın yaptığı açıklama:

“Son günlerde şahsımla ilgili yazılı ve görsel basında bir çok asılsız haberler ve yorumlar yer almakta, kamuoyu manipüle edilmektedir.

Daha önce de birçok kez ifade ettiğim gibi ben herhangi bir planlama ve çalışma içinde olursam bunu bizzat kamuoyuyla paylaşırım.

Şahsım tarafından yapılan bilgilendirmeler dışında hakkımda yapılan manipülatif haberlere itibar edilmemesini kamuoyundan rica ederim.”

Sadettin Saran da konuşmuştu

Fenerbahçe’de seçime sayılı günler kala kimin aday olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Mevcut başkan Ali Koç’un hâlâ adaylığını açıklamadığı ortamda geçmişte görev için kollarını sıvamaya hazır olduğunu belirten Sadettin Saran da cuma gününe kadar Ali Koç’un aday olacağını açıklaması halinde geçmişte de söz verdiği gibi aday olmayıp Koç’u her konuda destekleyeceğini, ancak belirttiği güne kadar olumlu ya da olumsuz adaylık açıklaması gelmemesi durumunda ekibiyle birlikte pazartesi gününden itibaren adaylığını resmen duyuracağını açıklamıştı. Saran şöyle demişti:

“Sayın Başkanımız cuma gününe kadar aday olma yönünde bir irade ortaya koyarsa, sözümüzün gereği, başkanımız lehine seçimlerden çekileceğiz ve başkanımızın önderliğinde kulübümüzü maddi manevi desteklemeyi sürdüreceğiz. Diğer durumda pazartesi gününden itibaren şartsız olarak kulübümüzü yönetmeye talip olduğumuzu ilan edecek, Türk spor tarihinin en hazır yönetimi olma iddiamız ve süre sabır istemeden derhal başarı hedefimize odaklanarak çalışmalarımızı hızlandıracağız.”

Bir bebek meselesi, iki farklı ses: Jasikevicius mu haklı Arenas mı?Bir bebek meselesi, iki farklı ses: Jasikevicius mu haklı Arenas mı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.