İsmail Yüksek: Hayallerim gerçek oluyor

Fenerbahçe'de son dönemin en formda isimlerinden İsmail Yüksek açıklamalarda bulundu. Yüksek Fenerbahçe ve Milli Takım'da oynamanın rüya gibi olduğunu belirtti.

Spor 25 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
İsmail Yüksek hayallerinin gerçekleştiğini belirtti.

Transfer sezonu kapandığında Fenerbahçe adına en çok tartışılan konulardan biri 6 numara bölgesiydi. Buraya uzun süre transfer beklenmiş hatta başkandan teknik direktöre kadar herkes bu konuda çalışma yapıldığını söylemiş ancak transfer gelmemişti. Söz konusu bölge günün sonunda İsmail Yüksek’e emanet edildi. 24 yaşındaki oyuncu böylelikle kariyer zirvesini gördü. Milli Takım’la özellikle Hırvatistan deplasmanında sergilediği performans göz doldurdu ve bu sayede Avrupa’nın büyük kulüplerinin radarına girdi. O İsmail, Beyaz TV’ye açıklamalarda bulundu.

Gündemi değerlendiren Yüksek “Bursaspor’la 3 sezon önce küme düştükten sonra Fenerbahçe forması giydim, sonra Milli Takım’a seçildim. Hayallerim gerçek oluyor. Bazen rüyada mıyım diye düşünüyorum, ne zaman uyanacağım diyorum.” dedi.

Fenerbahçe’ye konuk olacak Ludogorets’te kriz: Hoca kovulduFenerbahçe’ye konuk olacak Ludogorets’te kriz: Hoca kovuldu

“Jesus’un emeği çok”

İsmail’e Fenerbahçe forması altında şans tanıyan belki de ilk isim Jorge Jesus’tu. Jesus döneminde forma alan İsmail bu fırsatı çok iyi değerlendirdi ve gelinen nokta vazgeçilmez oldu. Yüksek “”Milli Takım’a çağrıldığımın bilgisini ilk geçen sezon Jorge Jesus hocamdan aldım. Kendisine sarılmıştım hatta. İsmail Yüksek olma yolunda devam ediyorsam Jesus’un bende emeği çoktur.” diyerek Jesus’u andı.

Milli takımdaki unutulmaz performansı hakkında konuşan İsmail, Montella’ya hak ettiği payeyi vererek “Montella hocamız bizi iki maça da çok iyi hazırladı. Sahada bize istediklerini uygulamamızı istedi. Konuşma tarzıyla bizi inandırdı, özgüven aşıladı. Bu da sahaya yansıdı diye düşünüyorum” dedi.

İsmail milli takım performansıyla göz doldurdu.

“Tecrübe parayla alınmaz “

İsmail tecrübe eksikliği olduğu konusunda öz eleştiri yaparken “Hata yapmaktan kaçınmıyorum, çünkü parayla satın alabileceğini bir şey değil tecrübe. Hata yapa yapa daha iyi hale gelebilirsiniz. Ben sahada eksiklerimi gidermeye çalışıyorum. Her maçtan sonra analizlerimi yapıyorum. Basit hatalarımı gidermeye çalışıyorum. Kimse dört dörtlük değildir, o hatalarımı azaltmaya çalışıyorum her zaman” diye konuştu.

İsmail hatalarının fazla şey yapmak istemekten kaynaklandığını söylerken pozisyon değişiminin buna etkisinden bahsederek “Ben daha çok 8-10 numara oynuyordum, topla daha fazla oynayıp hücuma gitmek isteyen bir oyuncu rolünde oynuyordum. Son 2 yıldır 6 numara oynuyorum. Eksiklerimi en aza indirmeye çalışıyorum. Saha dışında da şakalaşıyoruz, İrfan Can ağabey bana ‘Sen topu kap sadece ve bana ver’ diye espri yapıyor. Ben de bunu yapmaya çalışıyorum. Bazı oyuncuların topla oynaması lazım, bazı oyuncuların topu kapıp vermesi lazım. Ben de o oyunculardan biriyim sanırım”

Tarihin en iyi sezon başlangıcıTarihin en iyi sezon başlangıcı

İsmail Yüksek, Fenerbahçe’nin bir 6 numaraya ihtiyacı olup olmadığıyla alakalı gelen soruya “Bunun cevabını benim vermem gerekmiyor, hocamız ve ekibi karar verir” dedi.

“Samandıra gerçekten çok güzel”

İsmail orta sahadaki partneri Fred’le alakalı olarak “Fred çok değerli ve büyük bir oyuncu. Brezilya ve Premier Lig’de oynamış bir oyuncu. Sahada yaptıklarını, kariyerini herkes biliyor. Onunla oynamak işimi kolaylaştırıyor. Sahadaki herkesin bir sorumluluğu var, herkes görevini yapmaya çalışıyor.” şeklinde konuştu. Takımın tecrübeli yıldızları Dzeko ve Tadic hakkında da görüş belirten İsmail “Dzeko ve Tadic lider özellikli oyuncular. İnanılmaz tecrübeliler. Samandıra’da geçmişten beri bulunmuyorlar ama tecrübeleri sayesinde buraya adapte olmaları çabuk oldu. Samandıra gerçekten çok güzel, 50 maç var bu sene, hocamız herkese şans vermeye çalışıyor. Oynayan kimse onlar da elinden geleni yapmaya çalışıyor” dedi.

İsmail, takımdaki havanın çok iyi olduğunu söyledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.