Fenerbahçe’nin gözü Süper Kupa’da

Fenerbahçe, Kadınlar Süper Kupa finalinde Fransız ekibi Asvel'le karşılaşacak. Sarı lacivertlilerin koçu Valerie Garnier, kupayı müzeye getirmek istediklerini söyledi.

Spor 28 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Valerie Garnier bu sezon başında Fenerbahçe'ye geldi.

EuroLeague şampiyonu Fenerbahçe tarihinde ilk kez çıkacağı Süper Kupa finalini kazanmak istiyor. EuroCup’ta Galatasaray’ı devirerek şampiyon olan Fransız ekibi Asvel ile karşılaşacak sarı lacivertliler kupayı Türkiye’ye getiren ilk takım olmak amacıda. Fransa’nın Lyon kentindeki Astroballe’de oynanacak zorlu karşılaşma 21.00’de başlayacak. Maç Fenerbahçe Tv’den naklen verilecek.

Fenerbahçe'nin gözü Tahkim'de!Fenerbahçe’nin gözü Tahkim’de!

Final öncesi açıklamalarda bulunan Fenerbahçe koçu Valerie Garnier, kupayı Fenerbahçe Basketbol Müzesi’ne getirmenin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Daha önce Fenerbahçe’de çalıştığı dönemde 3 kupa kazanan ve bu sezon başında sarı lacivertli takıma imza atan Fransız çalıştırıcı, “8 ay Fransa Milli Takımını çalıştırdım. Baskıya alışığım. Fenerbahçe de çalışıyorsanız bu baskıyla alışık olmanız gerek” dedi.

Fenerbahçe'den VAR göndermesi: Mevsimler geçti!Fenerbahçe’den VAR göndermesi: Mevsimler geçti!

Fenerbahçe yöneticisi Mustafa Kemal Danabaş ise takımlarına güvendiklerini söyledi. Danabaş, sürdürülebilir bir başarı kovaladıklarını belirterek “Bu sezon hoca değişti, altı yeni oyuncu aramıza katıldı ve dört oyuncuyla sözleşme uzatıldı. Fransız koçumuz Valerie Garnier son derece kaliteli bir hoca. Kaliteli bir karakter. Uyum içinde çalışıyor oyuncularıyla, ekibiyle. Müthiş bir iletişim var aralarında. Her şey çok güzel gidiyor. Biz, başkanımızın önderliğinde, camiamıza layık olarak yeni başarılarla tekrar kürsüde yerimizi alacağız inşallah” dedi.

Fenerbahçe deplasmanlarda kalesine duvar ördüFenerbahçe deplasmanlarda kalesine duvar ördü

Fenerbahçe EuroLeague’i kazanmıştı

Fenerbahçe geçen sezon finalde Prag’da oynanan maçta Çukurova Basket’i yenerek tarihinin ilk EuroLeague şampiyonluğunu kazanmıştı. Asvel ise EuroCup finalinde Galatasaray’ı mağlup Süper Kupa’da oynama hakkını elde etti. Daha önce Galatasaray iki, Yakın Doğu Üniversitesi de bir defa Süper Kupa finaline çıkmıy ama maçlarını kaybetmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.