Rade Krunic yorumcuları ters köşeye yatırdı

Bazı yorumcular Fenerbahçe'nin Milan'dan transfer ettiği Rade Krunic'in 'Beş metrekarede oynuyor' eleştirisi yaptı. Maç sonu istatistikleri ise yorumcuları taca çıkardı.

Spor 30 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Rade Kurunic, Ankaragücü maçında en çok koşan isim oldu.

Başakşehir karşılaşmasında oyuna sonradan giren Fenerbahçe’nin devre arasında Milan’dan transfer ettiği Rade Krunic ilk kez 11’de Ankaragücü maçıyla sahne aldı. İstanbul’un sarı lacivertlileri, Ankaralı renktaşlarını 2-1 yenerken futbolcu 90 dakika sahada kaldı.

Yorumculardan Krunic’e eleştiri yağmuru

Maç bittikten sonra YouTube yayınına çıkan Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Serhak Akın şöyle konuştu: “Krunic’in forması terledi mi terlemedi mi bilmiyorum.Kaç metre gitti bilmiyorum. Kilometre demiyorum. Benim için önemli olan 10 kilometrenin üstüdür benim için.”

Serdar Ali Çelikler ise “Krunic ise maalesef bildiğimiz ve beklediğimiz gibi Maldonado’nun Balkan versiyonu gibi oynuyor” dedi.

Kadıköy'de Cengiz Ünder sahne alıyor, Fenerbahçe gülüyorKadıköy’de Cengiz Ünder sahne alıyor, Fenerbahçe gülüyor

İstatitistiklere göre çok iyi maç çıkardı

İstatistikler ise Krunic’i eleştiren yorumcuları taca çıkardı. Karşılaşma boyu 11,3 kilometre mesafe kat eden Bosnalı, maçın en çok koşan futbolcusu oldu. Girdiği üç hava topu mücadelesini de kazanan Krunic, karşılaşmayı yüzde 90 pas isabet yüzdesiyle tamamladı.

Üçüncü bölgede yüzde 93 pas isabeti

Serdar Ali Çelikler’in risk almamak ve hücuma destek vermemekle eleştirdiği orta saha oyuncusu üçüncü bölgede yakaladığı yüzde 93’lük pas isabetiyle bu alanda takımının lideri oldu.

Fenerbahçe'den tek farklı galibiyetlere devam…Fenerbahçe’den tek farklı galibiyetlere devam…

Savunmada güven verdi

Girdiği sekiz ikili mücadelenin altısını kazanan Boşnak futbolcu, yedi kez sahipsiz top kazandı. Krunic, bir kez de rakip şutu engelleyerek savunma görevlerini yerine getirdi. 30 yaşındaki futbolcu, maçta rakip kaleyi bir kez yokladı ama isabet bulamadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.