Ümraniyespor son saniyede yıkıldı, Konyaspor puanı aldı

Geçen hafta Galatasaray'ın 14 maçlık galibiyet serisine son veren Konyaspor, Ümraniyespor karşısında son anda bulduğu golle puanı kurtardı.

Spor 3 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ümraniyespor- Konyaspor maçının son anları nefes kesti.

Süper Lig’in son sırasında yer alan Ümraniyespor için çok kritik bir maçtı. Dipten çıkmak için Konyaspor karşısında hedef 3 puandı. Uzun süredir maç kazanamayan Konyaspor ise Galatasaray’ın 14 haftalık galibiyet serisini bitirdikten sonra İstanbul’a moralli gelmişti. İlk yarıda çok durağan bir maç oldu. İki takımda doğru düzgün pozisyona giremedi. İkinci yarıda aynı tempoda devam ederken 62. dakikada Ümraniyespor’un bulduğu gol senaryoyu değiştirdi. Bu dakikada soldan gelen atakta yerden Mrsic’in altı pasa çıkardığı topu Konyaspor savunmacısı Kahraman Demirtaş kendi ağlarına gönderdi.

TFF resmen açıkladı: Sezon sonunda Süper Lig’den iki takım düşecek

Ümraniyespor geriye yaslanırken Konyaspor beraberlik için baskısını yoğunlaştırdı. 82. dakikada sağdan gelen ortaya çok iyi bir kafa vuruşu yapan Diouf skoru 1-1’e getirdi. Maçın son anları ise heyecan fırtınasına sahne oldu. 89’da Ümraniyespor kalesinden çıkan uzun topta Konyasporlu Kahraman’ın kaleciye pası kısa kaldı. Araya giren Onur Ayık Ümraniyespor’u bir kez daha öne geçirdi. Verilen 7 dakikalık uzatmanın son saniyesinde gelişen Konyaspor atağında ortalanan topa geriden gelen Soner Dikmen güzel bir kafa vuruşu yaptı. Kaleci Orkun’un celmesine rağmen top ağalara gitti ve karşılaşma 2-2 bitti. Konyaspor puanını 35 yaptı ve 8. sırada. Ümraniyespor ise 23 puanla ligin dibinde bulunuyor.

Fenerbahçe’den 7 taraftara ömür boyu men

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.