Bir bebek meselesi, iki farklı ses: Jasikevicius mu haklı Arenas mı?

Geçmişte NBA'de forma giyen Gilbert Arenas ilk çocuğunun doğumu sebebiyle play-offlarda maç kaçıran Rudy Gobert'i eleştirdi. Arenas'ın bu söylemi Sarunas Jasikevicius'un Zalgiris yıllarında meşhur olan bir konuşmasını akıllara getirdi.

Spor 8 Mayıs 2024
Arenas ve Jasikevicius benzer konularda farklı görüşler bildirdi.

NBA’de Washington Wizards formasıyla önemli performanslar sergileyip üç kez All-Star seçilen, öte yandan karıştığı skandallarla da gündeme gelen Gilbert Arenas son dönemde bir açıklamasıyla yeniden gündeme geldi.

2018, 2019 ve 2021’de üç kez NBA’de yılın savunmacısı seçilip bu yıl dördüncü kez bu ödülü kişisel müzesine götüren Rudy Gobert takımı Minnesota Timberwolves’un çok iyi geçirdiği play-off serüveninde ilk çocuğunun doğumu sebebiyle bir maçı kaçırmıştı. Bu durumla ilgili olarak eski oyuncu ve şimdinin yorumcusu Gilbert Arenas ise Fransız uzunu eleştirmişti. Gobert’in yaptığının yanlış olduğunu düşünen Arenas “Sonuçta bir bebek. Eve döndüğünde yine orada olacak. O bebekle ne yapmak istiyorsan zaten uyuyor olacak. Eşinin yanında olup gülümsemek falan istiyorsun anlıyorum ama NBA’in verdiği sağlık sigortası da oynadığın için veriliyor” dedi.

Sarunas Jasikevicius tam tersini söylemişti

Zalgiris Kaunas’ı çalıştırdığı dönem oyuncusu Augusto Lima’nın eşinin doğumu sebebiyle maç kaçırması üzerine basın toplantısında kendisine “Lima’nın yarı final serisinin ortasında çocuğunun doğumu sebebiyle gitmesi hakkında ne düşünüyorsunuz” sorusuna yanıt veren Litvanyalı başantrenör şöyle demişti:

“Ne mi düşünüyorum? Ona gitmesini ben söyledim. Çocuğun olduğunda genç adam, işte o zaman bunun ne anlama geldiğini anlarsın… Bu, bir insanın yaşayabileceği en büyük deneyimdir. Basketbol hayattaki en önemli şey mi? Yarı final çok mu önemli, kim için önemli? İlk çocuğunu kucağına aldığında dünyadaki en önemli şeyin ne olduğunu anlayacaksın. Dünyadaki hiçbir şey bir çocuğun hayata gözlerini açmasından daha büyük ve önemli değildir. Ne şampiyonluk ne de herhangi bir sportif başarı. Augusto Lima şu an duygusal anlamda bir cennetin içerisinde. Onun adına çok mutluyum.”

Atina'da Ergin 'Atamania'Atina’da Ergin ‘Atamania’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.