İstanbul Belediyesi’nden gençlere çağrı: Enstrümanını al gel, mekan senindir

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu fuayesinde solo, duo, trio veya quartet performanslarını sergilemek isteyen konservatuvar öğrencileri için tüm yıl sürecek İBB Genç Müzisyenlere Destek Programı başlatıyor.

Kültür Sanat 26 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Fuaye konserleri yıl boyunca devam edecek.

‘Demokrasi Yüzyılı’ etkinlikleri kapsamında geliştirilen ‘İBB Genç Müzisyenlere Destek Programı’ ile İstanbul’da bulunan üniversitelerin konservatuvar müzik bölümü 3., 4. ve yüksek lisans sınıflarında öğrenci olan gençlere CRR Konser Salonu’ndaki fuaye alanında sahne alma imkânı sağlanıyor.

Bir saatlik solo, duo, trio veya quartet performans repertuvarına sahip olan konservatuvarlılar, başvuru yapabilecekleri program sayesinde, hayranlık duydukları icracıların eserlerinin yankılandığı salonda konser verme imkânı yakalayacak. Katılma koşullarını sağlayan gençlere performanslarını gerçekleştirecekleri bir alan sunulurken bir yandan da maddi destek sağlanacak.

Programa katılmak isteyen genç müzisyenler, https://kultursanat.istanbul/ linkindeki Formlar kısmından başvuru yapabilir. Değerlendirme sürecinde ilgili içeriğin uygunluğu, etkinliğin daha önce sahnelenip sahnelenmediği gibi hususlar göz önüne alınacak. ‘İBB Genç Müzisyenlere Destek Programı’nı Cumhuriyet’in 100. yılında, tüm sene boyunca devam edecek.

Devlet Opera ve Balesi bu yaz tarihi mekânlardaDevlet Opera ve Balesi bu yaz tarihi mekânlarda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.