Margot Robbie, Barbie’yi anlattı: Hiç aklımda yoktu

Margot Robbie, son yılların en dikkat çeken oyuncularından biri olarak devam ettiği kariyerinde iddialı bir yapımla gündemde. Greta Gerwig'in yönettiği ve başrolünü Ryan Gosling ile paylaştığı 'Barbie' hakkında konuşan Robbie, projeyi daha önce Gal Gadot'a teklif ettiklerini de itiraf etti.

Kültür Sanat 26 Mayıs 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Margot Robbie, Vogue dergisine kapak oldu.

Margot Robbie, merakla beklenen filmi ‘Barbie’ hakkında konuştu. Avustralyalı oyuncu Vogue dergisini verdiği röportajda 2023’ün en iddialı yapımları arasında gösterilen ‘Barbie’nin tüm süreçlerine dair tıpkı kendisi gibi samimi açıklamalarda bulundu. Vogue dergisinin haziran sayısına kapak olan Robbie, Versace’nin Barbie konseptli kıyafetleriyle poz verdi. 1990 doğumlu oyuncu, çocukluğunda Barbie bebek hayranı olmadığını itiraf ederek başlıyor sözlerine. Hatta bir Barbie bebeğe sahip olup olmadığını da hatırlamıyor.

‘Barbie’ filminin yıldızı Margot Robbie, Versace tasarımı kıyafetlerle poz verdi.

‘Barbie’yi oynamak hayallerimden biri değildi’

Avustralya’nın en havalı bölgesi Gold Coast’ta geçen çocukluk yıllarında gününü genelde dışarıdaki etkinliklerle dolduran Robbie için ‘Barbie’ filmi macerası büyük heveslerle başlamamış. Öyle ki Margot Robbie, projenin başlangıcında yönetmen Greta Gerwig ile oyuncular üzerine düşünürken Gal Gadot’un bu rol için daha uygun bir isim olduğunu savunmuş.

Gal Gadot’un Barbie enerjisine sahip olduğunu savunan Robbie, İsrailli yıldızın o dönem müsait olmaması nedeniyle olumsuz yanıt almış. Robbie, temmuz ayında gösterime girecek film hakkında “Barbie’yi oynamak hayallerimden biri değildi. Projenin gelişim sürecinde dahi rolü oynayacağım fikrine pek ısınamadım” diyor.

Leonardo DiCaprio ile başrolünde yer aldığı Martin Scorsese filmi The Wolf of Wall Street’teki çıkışıyla kimi eleştirmenler tarafından gelmiş geçmiş en ateşli sarışın olarak tanımlanan Margot Robbie’nin, Barbie rolüne başlarda mesafeli davranması şaşırtıcı karşılandı. Barbie imajının herkes tarafından benimsenip sevilmediğini ifade eden Robbie, film çekimlerine başlamadan önce yaşadığı tereddütlerden birinin de bu olduğunu ifade etti.

1990 doğumlu Margot Robbie, çocukluğunda Barbie hayranı olmadığını itiraf etti.

Greta Gerwig’in yönettiği filmde başrolü Ryan Gosling ile paylaşan Robbie, çekimlere başlamadan önce eşi Tom Ackerley ile birlikte yaşadıkları sürece dair detayları da paylaştı. Barbie’nin haklarını elinde bulunduran Mattel’in CEO’su Yinon Kreiz ile el sıkıştıktan sonra Greta Gerwig’in kapısını çaldıklarını anlatan Margot Robbie, sürecin sonraki ayağına dair ayrıntıları açıkladı. Greta Gerwig’in başlarda tıpkı kendisi gibi projeye sıcak bakmadığını belirten Robbie, ünlü yönetmenin bir şartla projeye sıcak bakabileceğini söyledi. Buna göre Greta Gerwig senaryoyu kendisi yazacaktı. Bu süreçte de eşi Noah Baumbach’ın projeye dahil olmasını şart koşmuş.

Meğer Ryan Gosling’in de aklında böyle bir proje yokmuş

Senaryonun yazım sürecinin pandeminin başına denk geldiğini hatırlatan Margot Robbie, bu süreçte geleceğe dair kapıldıkları endişelerin süreç boyunca senaryo yazımını zorlaştırdığını söyledi. Projeye Ken rolüyle dahil olan Ryan Gosling’in en uygun isim olduğunu belirten Robbie, ünlü oyuncunun da tıpkı kendisi gibi hayalinde böyle bir projede yer almayı hiç düşünmediğini söyledi.

Margot Robbie, Greta Gerwig ve eşi Noah Bachbaum ile proje esnasındaki görüşmelerine dair detayları paylaştı.

Margot Robbie ve Barbie aynı cümle içinde anıldığında ister istemez seksilik bahsi de açılıyor. Barbie’nin seksiliği konusunda açıklamalarda bulunan Robbie, Robbie,  “Tamam, o bir oyuncak bebek. O plastik bir bebek. Organları yok. Eğer organları yoksa, üreme organları da yoktur. Eğer üreme organları yoksa, cinsel arzu hisseder mi? Hayır, hissedebileceğini sanmıyorum. O cinselleştirilmiş. Ama asla seksi olmamalı. İnsanlar ona cinselliği yansıtabilir” dedi.

Scarlett Johansson modaya uydu: O şimdi Prada'nın yeni yüzüScarlett Johansson modaya uydu: O şimdi Prada’nın yeni yüzü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.