Inter’le beraber Türkiye de kazandı

Serie A’da Inter, Atalanta’yı 3-2 mağlup etti ve ligi ilk 4’te bitirmeyi garantiledi. Inter’in gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılmayı garantilemesiyle beraber Türkiye Süper Lig şampiyonunun Şampiyonlar Ligi'ne 2. eleme turundan katılması kesinleşti.

Spor 28 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Inter kazandı, Türk futbolu kazandı.

Serie A’da günün maçı Inter ve Atalanta’yı karşı karşıya getirdi. Inter’in kazanması halinde sezonu ilk 4’te bitirmeyi garantileyeceği karşılaşma adeta 2-0 başladı. Şampiyonlar Ligi finalisti, 1. dakikada Romelu Lukaku, 3. dakikada Nicolo Barella’nın golleriyle öne fırladı. 36. dakikada Mario Pasalic farkı 1’e indirdi ve soyunma odasına 2-1 gidildi.

PSG, Fransa'nın zirvesinde tek başına: ŞampiyonPSG, Fransa’nın zirvesinde tek başına: Şampiyon

Inter, 77’de Lautaro Martinez’in golüyle rahatladı. 90+1’de Andre Onana’nın kendi kalesine attığı gol yalnızca tabelayı değiştirdi. Inter’de Hakan Çalhanoğlu 90 dakika süre aldı. 3-2 kazanan ev sahibi, puanını 69’a çıkardı, maç fazlasıyla 2. sıraya yükseldi ve daha da önemlisi sezonu ilk 4’te bitirmeyi garantileyip Şampiyonlar Ligi bileti aldı.

Bundesliga nefes kesti... Bayern Münih şampiyon, Dortmund yıkıldıBundesliga nefes kesti… Bayern Münih şampiyon, Dortmund yıkıldı

Inter’in bu başarıya ulaşmasının ardından Türkiye Süper Lig şampiyonunun Şampiyonlar Ligi’ne 2. eleme turundan katılması kesinleşti. Böylece ligimizde şampiyon olan takım yeni sezon 11-12 Temmuz’daki 1. Ön Eleme turundan değil 25-26 Temmuz’daki 2. Ön Eleme turundan başlayacak.

Roma için tek ihtimal kaldı

Jose Mourinho’nun Roma’sı, Şampiyonlar Ligi potası iddiasını sürdürmek için Fiorentina deplasmanına çıktı. Maça hızlı başlayan Roma oldu ve Stephan El Shaarawy 11’de takımı öne geçirdi. Bundan sonra otobüsü çeken Roma rakibini yarı alanında karşıladı. Fiorentina’nın golü 85. dakikada geldi. Luka Jovic skoru eşitledi. Roma’yı yıkan golse 3 dakika sonra Jonathan Ikone’den geldi. Fiorentina maçı 2-1 kazandı.

Bu sonuçla Roma’nın Şampiyonlar Ligi’ne Serie A yoluyla katılma şansı kalmadı. Jose Mourinho ve öğrencileri için tek yol, UEFA Avrupa Kupası finalinde Sevilla’yı mağlup etmek.

Serie A’da günün diğer sonuçları:

Sampdoria – Sassuolo 2-2

Spezia – Torino 0-4

Salernitana – Udinese 3-2

Bundesliga: Her daim bir haysiyet meselesiBundesliga: Her daim bir haysiyet meselesi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.