Pusulada Kılıçdaroğlu’na silah doğrultan kişiyi 10Haber araştırdı: Sabıkalı çıktı

Rize'nin Fındıklı ilçesinde Muhammed Özdem adlı kişi oy verme kabinine silahla girerek pusulada Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na silah doğrulttu. 10Haber'in edindiği bilgiye göre, gözaltına alınan Muhammed Özdem'in sabıkalı olduğu öğrenildi.

Gündem 28 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Rize Fındıklı’da Muhammed Özdem isimli bir seçmen oy kullanma kabinine silahla girdi.

Seçmen, silahı Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy pusulası üstündeki resmine doğrultarak, yanına da “Bu ülkenin ekmeğini yiyip ihanet eden ekmeğini yediği memleketin evladından kurşun yer” yazılı bir kağıt koyup fotoğrafını çekti.

Çektiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan Muhammed Özdem şikayet üzerine gözaltına alındı.

Muhammed Özdem

10Haber gözaltına alınan Muhammed Özdem’nün sabıkalı olduğunu ve bir süre önce cezaevinden tahliye olduğu bilgisine ulaştı.

Öte yandan Muhammed Özdem’in seçim çalışmaları sırasında da Ülkü Ocak Ocakları logolu bir araçla CHP üyelerine yönelik saldırgan tavıları olduğu öğrenildi.

Öte yandan 10Haber fotoğraftaki silah ve el bombasını güvenlik uzmanlarına sordu. Güvenlik uzmanları silahın gerçek, el bombasının ise maket olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

Türkiye ikinci kez sandık başında: Erdoğan mı, Kılıçdaroğlu mu?Türkiye ikinci kez sandık başında: Erdoğan mı, Kılıçdaroğlu mu?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.