Memleket Partisi ikinci tur için toplanıyor: Biz de Erdoğan’ın gitmesini istiyoruz

Memleket Partisi bugün yapacağı MYK toplantısı sonrası ikinci tur kararını açıklayacak. 10Haber'e konuşan partinin genel başkan yardımcısı Özcan Özel "Biz Ne Kılıçdaroğlu düşmanıyız, ne de Tayyip Erdoğan. Ama biz de Memleket Partisi olarak Erdoğan'ın gitmesini istiyoruz" dedi. 

Siyaset 25 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Gözler Memleket Partisi'ne çevrildi.

Ümit Özdağ’ın Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yapması sonrası gözler Memleket Partisi’ne çevrildi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bugün partisinin merkez yönetim kurulunu (MYK) toplayacak. Bu toplantıda partisinin ikinci turda alacağı kararın açıklanması bekleniyor.
Konuyla ilgili 10Haber’e konuşan Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özcan Özel Biz daha önce yaptığımız parti meclisinde ikinci turda tarafsız kalacağımıza ilişkin karar almıştık. Yarın (Bugün) yapılacak MYK toplantısında nasıl bir karar çıkar bilmiyorum. Sayın genel başkan her konuda net fikirleri olan birisidir. Biz Ne Kılıçdaroğlu düşmanıyız, ne de Tayyip Erdoğan. Ama biz de Memleket Partisi olarak Erdoğan’ın gitmesini istiyoruz” dedi.
Bir diğer Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahir Bakan ise yorum yapmaktan kaçınarak “Yorum yapmayacağım, MYK toplantımız sonrası kararımızı bütün kamuoyu görecek”  diye konuştu.

Akşener’den İnce yorumu

Meral Akşener’in gündeminde de Muharrem İnce vardı. İstanbul’da gençlerle bir araya gelen  Meral Akşener  Muharrem İnce’nin, Sayın Erdoğan’ı destekleyeceğini düşünmüyorum. Protokol (Ümit Özdağ’la) imzalanmasına çok mutlu oldum” dedi.

Öte yandan Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre Memleket Partisi ikinci tur kararı konusunda ikiye bölünmüş durumda. Cumhur İttifakı’nın adayı Erdoğan’a destek ihtimalini görmeyen parti yönetiminin yarısına göre Sinan Oğan’ın açıklamasının ardından Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek olunması gerekiyor. Bu görüşün aksini savunanlar ise “ilk turda yaşananları unutulmaması gerektiğini” belirterek tarafsız kalınmasını talep ediyor.

 

Memleket Partisi kararını verdi: TarafsızlıkMemleket Partisi kararını verdi: Tarafsızlık

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.