Silivri canavarları: Aynı aileden 5 kişiyi öldürüp yıllarca saklamışlar

İstanbul Silivri'de 3 kayıp kişiyi aramak için başlayan soruşturmada bulunan ceset sayısı 5'e çıktı. Cinayetleri işleyen ve her şeyi itiraf eden iki şüphelinin anlattıkları detaylar dehşet verici. 13 yaşındaki kızı boğarak, abisini kafasına çekiçle vurarak öldürmüşler.

Gündem 28 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

İstanbul’da uzun yılların en çarpıcı ve vahşi seri suçlarından biri ortaya çıktı. Bir anne ve onun oğluyla kızına ilişkin kayıp soruşturmasında ortaya 5 ceset birden çıktı. İlki 2017’de işlenen cinayetlerin hepsi soğukkanlılıkla gerçekleştirilmiş, şüpheliler cesetleri gömmüş, suç yıllarca gizli kalmış.

Ocak 2021’den bu yana haber alınamayan 38 yaşındaki Sevgi Demirci’nin yakınlarının Asayiş Şube Müdürlüğü, Kayıp Şahıslar Büro Amirliğine başvurmasının ardından başlatılan soruşturmada, hakkında kayıp ilanı olan beş kişinin cesetleri gömülü olarak bulundu.

Yapılan çalışmalar sonrasında ilk olarak Silivri’nin Değirmenköy civarında yıkık bir ev çevresinde yapılan aramada Sevgi Demirci ve 20 yaşındaki oğlu Eren Polat ile 13 yaşındaki Rümeysa Polat’a ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları bulunmuştu. Sürdürülen soruşturmada aynı aileden iki kişinin de 2017 ve 2018 yıllarında öldürülüp, Silivri ve Çatalca’da gömüldüğü ortaya çıktı.

Silivri'den çıkan 3 ceset olayında itiraf: 2 kişiyi daha öldürdükSilivri’den çıkan 3 ceset olayında itiraf: 2 kişiyi daha öldürdük

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheli emniyet sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Şüpheli Ömer Y.  ifadesinde Sevgi Demirci’yi sevgilisi Ünal Y.’ye sarılırken arkadan yaklaşarak kabloyla boğduğunu, oğlu Eren’i başına kazma sapı ve çekiçle vurarak  öldürdüğünü, 13 yaşındaki küçük kızı ise görgü şahidi kalmasın diye yine kabloyla boğduğunu anlattığı belirtildi. İşlenen 5 cinayetten aile üyelerinden bir çoğunun haberi olduğu ancak polise haber vermediği tespit edildi.

Soldan sağa: Erdoğan Polat, Hümeysa Polat, Eren Polat, Mücahit Polat, Sevgi Demirci

İlk cinayet 2017’de

Ünal Y. ve Ömer Y., Mücahit Polat ile çiftlik işine girdikten kısa süre battıklarını anlatırken, Mücahit Polat’tan ekonomik krizden çıkmak için evini satmasını istediklerini fakat Polat’ın teklifi reddettiğini söylediler. Ünal Y. ve Ömer Y.’nin bu isteklerine olumsuz yanıt alınca cinayet işlemeye karar verdikleri, Polat’ı “Çatalca’da ormanlık alanda yürüyüş yapacağız” diye kandırdıklarını ve tüfekle vurarak öldürdükleri ardından gömdükleri belirlendi.

Bir yıl sonra bir cinayet daha işlediler

Ömer Y. ve Ünal Y.’nin öldürdüğü Mücahit Polat’ın eşi olan Sevgi Demirci, eşi ortadan kaybolduktan bir süre sonra Erdoğan Polat ile gönül ilişkisi yaşamaya başladı. Çift birlikte İstanbul’a kaçtı. Fakat bir süre sonra Sevgi Demirci, Polat’ın kendisine kötü davrandığına dair şikayetlerini Ünal Y.’ye iletti.

Bunun üzerine Ünal Y., arkadaşı Hasan K.’den, Mücahit Polat’la konuşmasını istedi. Hasan K., Polat’ı yanına çağırdı, arabada yapılan görüşmede Ünal Y. de bulunuyordu. Konuşma sürerken Ünal Y.’nin silahıyla Polat’ı öldürdüğü anlaşıldı.

Polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda edindiği bilgiye göre, Mücahit Polat’ın cesedi arabadayken Ünal Y. ve Hasan K., aile evine gitti. Aile meclisi, öldürülen Mücahit Polat’ın gömülmesine karar verdi.

Polis soruşturmasında bu olaydan sonra Ünal Y. ile Sevgi Demirci arasında bir gönül ilişkisi yaşanmaya başlandığı belirlendi. Cinayetler zincirinin son halkaları ise Silivri, Değirmendere’deki bir çiftlik evinde yaşandı. Pandemi yasakları nedeniyle Sevgi Demirci, oğlu Eren Polat ve kızı Hümeysa Polat, Ünal Y. ve Ömer Y.’nin çiftlik evinde kalmaya karar vererek birlikte Silivri’ye gittikleri belirlendi.

Hafta sonunu çiftlikte geçirmelerinin ardından cinayetlerin 25 Ocak 2021 tarihinde işlendiği tespit edildi. Olay günü Sevgi Demirci ve kızı Hümeysa Polat’ı bir başka yere götüren Ünal Y.’nin daha sonra geri dönerek 20 yaşındaki Eren Polat’ı başına kazma sapı ve çekiçle vurarak öldürdükleri anlaşıldı.

Bu cinayetin ardından cesedi yatak odasına saklayan Ünal Y.’nin arabasıyla giderek Sevgi Demirci’yi geri getirdiği öğrenildi. Şüpheli Ömer Y.’nin ifadesine göre Ünal Y. ile Sevgi Demirci’nin mutfakta sarıldıkları anda Ömer Y.’nin elindeki kabloyla arkadan yaklaşarak genç kadını boğarak öldürdüğü tespit edildi. Polis, bu sırada ev ve çevresinde aynı aileden iki kişinin daha olduğunu ve onlara yardım ettiklerini belirledi.

Şüphelilerin ardından görgü tanığı ve bilgi sahibi kalmaması için 13 yaşındaki Hümeysa Polat’ı eve getirdikleri, annesinin yerde yatan cesedini görünce ağlamaya başlayan kızı yine kabloyla boğarak öldürdükleri ortaya çıktı.

Bu cinayet zincirinin ardından aile üyelerinin hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam ettikleri, son cinayetlerden iki ay sonra Sevgi Demirci’nin kızı Zeynep K.’nın polise kayıp müracaatında bulunduğu öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğünden çıkarılarak Silivri Adliyesine sevk edildiler.

Silivri’de tarlada gömülü bulunanlarla ilgili bir gözaltı dahaSilivri’de tarlada gömülü bulunanlarla ilgili bir gözaltı daha

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.