Banksy’nin duvar resimlerini restore ediliyor

Bansky'nin eserleri restore ediliyor. Kendisi böyle bir şeyi ister mi bilinmez ama bir grup gönüllü kolları sıvamış durumda. Banksy'nin İngiltere'deki çalışmaları uzman bir ekibin çabasıyla bozulmaması için restore ediliyor.

Kültür Sanat 29 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Bansky'nin çalışmaları uzman bir ekip tarafından restore ediliyor.

Banksy, yapıtlarıyla son yıllarda dünyanın gündeminde olmayı sürdüyor. Meçhul kimliğiyle yarattığı gizemli hava bu şöhreti daha da perçinlemiş durumda. Özellikle İngiltere’de imza attığı duvar resimleriyle büyük ilgi uyandıran Banksy, dünyanın farklı yerlerinde de benzeri çalışmalarda bulunmuştu. Eserlerinin korunması masraflı ve özen gerektiren bir iş olduğu Benksy’nin yapıtları için uzman restoratörler devrede. BBC’nin konuştuğu uzmanlar, Banksy’nin eserleri için gerçekleştirdikleri restorasyon çalışmalarını anlattı.

Banksy eserlerini restore eden gönüllüler ordusu

Banksy eserlerini restore eden ekibin başındaki isim Chris Bull. Bull,  kendisinin ve ekibinin düzinelerce Banksy eserini kurtardığını ifade ediyor. Geleneksel portrelerden beton ve tuğla üzerine spreyle boyanmış sokak sanatına kadar pek çok eserle ilgilendiklerini belirten Bull, Banksy’nin kendileri için özel bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Ekibin son projesi, iki yıl önce Lowestoft, Suffolk’ta ortaya çıkan Banksy’nin Sandcastle Girl adlı eserini restore etmek oldu.

Paris, Banksy’nin eserlerine ev sahipliği yapan kentlerden biri.

İskoçya’nın Glasgow kentinde de Banksy eserini restore eden ekip, kimi zaman da bu tip işleri yerel yönetimlerin talebiyle gerçekleştiriyor. Restorasyon yapılacak eserin durumuna göre çalışma ya eserin bulunduğu yerde ya da çıkarılıp stüdyoya getirilerek yapılıyor. Ekip ayrıca ‘Heart Boy’ ve ‘Happy Choppers’ gibi diğer Banksy eserleri üzerinde de çalışma gerçekleştirmiş.

Restorasyonları gerçekleştiren ekibin başındaki Chris Bull: “Eğer değerli bir tablonuz olsaydı onu içeride, doğru ışık ve sıcaklıkta tutardınız ama dışarıdaki sanat eserleri kir ve diğer etkenlerle birlikte tüm zarar verebilecek unsurlara açıktır” dedi.

Banksy yeni duvar resmi yaptı, belediye geldi bozduBanksy yeni duvar resmi yaptı, belediye geldi bozdu

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.