Banksy’nin Londra’daki yeni eseri tahrif edildi

Banksy'nin çizimiyle ağaçlandırdığı duvardan eser yok şimdi. Gizemli sokak sanatçısının resmi, önceki gece beyaz boyayla tahrif edildi. Mahalleli bunu yapanlara tepkili.

Kültür Sanat 23 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Bu hafta İngiltere’nin başkenti Londra’nın kuzeyindeki bir sokakta güne başlayanlar hoş bir sürprizle karşılaşmıştı. Bir evin duvarına bir resim boyanmıştı. Resmin kısa sürede gizemli sokak sanatçısı Banksy’ye ait olduğu ortaya çıktı. Hem mahalleli hem de farklı yerlerden gelen ziyaretçiler çizimi yakından görmek için birbiriyle yarışmıştı. Finsbury Park, resim sayesinde tarihinde hiç olmadığı kadar adından söz ettirmiş ve üne kavuşmuştu.

Banksy’nin eseri gece saatlerinde tahrif edildi

Ancak ne yazık ki mahalle sakinleri önceki gün uyandıklarında bu kez kötü bir sürprizle karşılaştı. Zira kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler Banksy’nin duvar resmine zarar verdi. Duvarı görmek için bölgeye gelenler de büyük hayal kırıklığı içerisinde beyaza boyanıp tahrif edilmiş bir resimle karşılaştı.

Kuzey Londra’daki Finsbury Park civarında yaşayan 35 yaşındaki Matt McKenna, BBC’ye yaptığı açıklamada, gece saatlerinde köpeğiyle birlikte yürüyüşe çıktığı sırada duvar resminin üzerine beyaz boya sürüldüğünü gördüğünü söyledi.

Banksy bu kez bina 'ağaçlandırdı'Banksy bu kez bina ‘ağaçlandırdı’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.