Serie A’dan Şampiyonlar Ligi’ne son bilet Milan’a

Milan, Juventus deplasmanında 1-0 kazandı ve Serie A’yı 4. sırada bitirmeyi garantiledi. Milano ekibi ligden Şampiyonlar Ligi’ne bilet alan son takım oldu.

Spor 29 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Milan, Şampiyonlar Ligi için son biletin sahibi.

İtalya Serie A’da 37. hafta Juventus’un Milan’ı ağırladığı karşılaşma ile tamamlandı. Ev sahibi ekibin geçtiğimiz haftalarda 10 puanının silinmesinin ardından Şampiyonlar Ligi potasına kendini atan Milan, kazanması durumunda Devler Ligi biletini garanti altına alacaktı.

Son haftaların formda ismi Olivier Giroud 40. dakikada sahneye çıktı ve takımını öne geçirdi. Maç bu golle 1-0 tamamlandı ve Milan puanını 67’ye yükselterek en yakın rakibi Atalanta ile farkı 6’ya çıkardı. Böylece Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılacak dördüncü ekip Milano ekibi oldu. Şampiyon Napoli, Lazio, Inter ve Milan, 2023-24 sezonunda İtalya futbolunun Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcileri olacak.

Premier Lig'de sezon bitti, Leicester ve Leeds veda etti!Premier Lig’de sezon bitti, Leicester ve Leeds veda etti!

Düşme hattında düğüm son hafta çözülecek

Düşme hattını yakından ilgilendiren maçta Empoli ve Verona karşı karşıya geldi. Spezia’nın Torino’ya 4-0 kaybetmesinin ardından Verona’nın eline eşsiz bir fırsat geçmişti. 61’de Adolfo Gaich ile öne geçen ekip 90+6’da yıkıldı. Giangiacomo Magnani kendi kalesine attığı golle maç 1-1 bitti. Puanını 31’e yükselten Verona, Spezia’yla durumu eşitledi.

Son hafta maçlarında Verona, Milan’a; Speiza, Roma’ya konuk olacak. An itibarıyla aynı puana sahip iki takım şayet ligi yine aynı puanla bitirirse Serie A’da kümede kalmak için play-off maçı oynanacak.

11 kere maşallah! Kingsley Coman eşittir şampiyonluk11 kere maşallah! Kingsley Coman eşittir şampiyonluk

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.