Bakanın eşi Merve Dizdar’ı kutladı, Ak Parti’liden tepki geldi

Kültür Turizm Bakanı Bakan Ersoy'un eşi, Cannes'da ödül alan Merve Dizdar'ı kutladı, AK Partili Metin Külünk'ten tepki geldi. Külünk, "Galiba CHP'li bir vekilin eşi gibi" diyerek Ersoy'un paylaşımına yorum yaptı.

Siyaset 30 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Pervin Ersoy ve Merve Dizdar.

Bu yıl 76’ncısı düzenlenen Cannes Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Ödülü Merve Dizdar’ın oldu ve oyuncu da dikkat çeken bir konuşmayla ödülü kabul etti. Ödül konuşması sonrası özellikle iktidar kanadının tepki gösterdiği Dizdar, “Ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için, kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerime ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum” demişti.

İzmir'den Cannes'a giden bir mücadelenin başrol oyuncusu: Merve Dizdarİzmir’den Cannes’a giden bir mücadelenin başrol oyuncusu: Merve Dizdar

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy da Dizdar’ı tebrik etti ve Instagram hesabındaki paylaşımında Dizdar ve film ekibinin fotoğrafının üzerine “Büyük alkışlar sana sevgili Merve Dizdar” yazdı ancak o da tepkilerden kaçamadı. Ersoy’un paylaşımını sosyal medya hesabından yayınlayan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Metin Külünk, “Galiba CHP’li bir vekilin eşi gibi. Ülkemizi bütün dünya önünde aşağılayan birine sosyal medyadan destek vermesi kabul edilemez” dedi.

Pervin Ersoy’un yaptığı Instagram paylaşımı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.