Roland Garros’ta savaş! Bu kez Ukraynalı raket yuhalandı

Ukraynalı Marta Kostyuk, Belaruslu Aryna Sabalenka'ya yenildikten sonra rakibinin elini sıkmadan kortu terk etti. Seyirciler, Ukraynalı raketi yuhaladı.

Spor 30 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Marta Kostyuk, daha önce de Rus ve Belaruslu tenisçilerin elini sıkmamıştı.

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık’ın ilk günü kadınlarda 2 numaralı seribaşı Aryna Sabalenka ilk turda 39. sırada yer alan Ukraynalı Marta Kostyuk’u 6-3 ve 6-2’lik setlerle 2-0 mağlup etti. Ama maçtan çok Marta Kostyuk’un hareketleri ve ona seyircilerin tepkisi gündem oldu.

Ukrayna’yı işgal edilmesinden sonra Belarus, çatışmaya asker göndermedi ama Rusya’nın yanında yer aldı. Ukraynalı Marta Kostyuk maçı 2-0 kaybettikten sonra tenisçiler arasında geleneksel olarak yapılan el sıkışma ritüelini yapmadı. Malzemelerini toplayarak direkt soyunma odasına gitti. Bu sırada Fransa Açık’ta bulunan seyircilerden yuhalama sesi geldi. 20 yaşındaki Kostyuk, gazetecilere yaptığı açıklamada kendisini yuhalayan taraftarların utanması gerektiğini söyledi. Sabalenka’ya saygı duymadığını belirten Kiev doğumlu Kostyuk, “Ukrayna’nın işgalinin ardından Rusya ve Belarus’tan gelen diğer oyuncularla mümkün olduğunca az ilişki kurmak istiyorum” dedi.

Roland Garros’da favoriler sürprize izin vermediRoland Garros’da favoriler sürprize izin vermedi

Sabelanka kendisinin yuhalandığını sandı

Yuhalamanın ardından Sabelanka, hakeme giderek soru sorurken görüldü. Düsenlediği basın toplantısında kendisinin yuhalandığını düşündüğünü belirten Belaruslu sporcu şöyle konuştu: “Ukraynalıların bizimle tokalaşmayacağını hepimiz biliyoruz. Bu yüzden onun hareketi benim için sürpriz olmadı. Seyirciler ise şaşardı. Bana bir saygısızlık olarak gördüler. Bu yüzden yuhaladılar.”

Bu yıl Avustralya Açık’ı kazanan 25 yaşındaki Azerenka, savaşa karşı olduğunu belirterek “Bunu birçok kez söyledim. Bu dünyada hiç kimse; ne Rus sporcular ne Belaruslu sporcular savaşı destekliyor. Normal insanlar bunu asla desteklemez. Neden bunları yüksek sesle söylemek zorundayım? Bu 1+1=2 demek gibi bir şey. Savaşı durdurabilseydik bunu yapardık ama ne yazık ki bu bizim elimizde değil” dedi.

Seyirciler Ukraynalı rakete tepki gösterdi.

Marta Kostyuk daha önce Sabelanka’yı suçladı

Bu yıl Austin’de ilk WTA şampiyonluğunu kazanan Kostyuk, Belaruslu Sabalenka’nın konuyla ilgili açıklamalarını yetersiz bulduğunu ve bu yüzden ona saygı duymadığını söylemişti. Ukraynalı sporcu, geçen ocak ayında Belarus ve Rus sporcuların savaşa karşı olduklarını söylemelerinin yeterli olmadığını dile getirmişti.

Simona Halep isyan etti: Duruşma niye ertelendi!Simona Halep isyan etti: Duruşma niye ertelendi!

Fransa’da yaşananlar Kostyuk için bir ilk değil. Kostyuk, geçen yıl ABD Açık’ta yine Belaruslu Victoria Azarenka ve bu yıl mart ayında Miami’de Rus Anastasia Potapova ile el sıkışmayı reddetmişti. Ukraynalı raket Miami’de yaptığı açıklamada “Açıkçası bir gerginlik var. Biz dost değiliz. Şu anda savaş halindeyiz” demişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.