Wilders her zamanki gibi ırkçı: Erdoğan’a oy verenler Türkiye’ye gitsin

Hollandalı aşırı sağcı lider Geert Wilders, Türkiye'ye yönelik sert çıkışlarına yenisini ekledi. Hollanda'da yaşayıp Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verenleri hedef alan Wilders, bu kişilerin Türkiye'ye taşınmasını temenni ettiğini yazdı.

Dünya 30 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Geert Wilders, her zamanki gibi saldırgan sözler sarf etti.

Hollandalı aşırı sağcı lider Geert Wilders, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar seçilmesi üzerine yine tepki toplayan açıklamarda bulundu.

Türkiye’deki seçimlerden sonra önce üzerinde Türk Bayrağı olan batan bir tekne fotoğrafı paylaşan siyasetçi “Güle güle Türkiye” ifadesini kullanırken, seçim sonuçlarına ilişkin sert açıklamalar yaptı.

Wilders, “Hollanda’da Erdoğan’a oy veren tüm Türklerin artık çantalarını toplayıp Türkiye’ye taşınmasını temenni ediyorum. Güle güle!” derken, kendisini haberleştiren Türk medyasından sayfaların haberlerini de retweetleyerek söylemini tekrarladı.

Wilders’in çıkışları bununla da bitmedi. Söylemini rasyonalize etmek için bir tweet daha paylaştı ve şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’den çok sayıda tepki alıyoruz. İnsanlar Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olarak kalmasından dolayı umutsuz ve hayal kırıklığına uğramış durumda. Hollanda da dahil olmak üzere yurtdışındaki Türklerin, kendileri orada yaşamadıkları halde Erdoğan’a verdikleri oylarla Türkiye’nin geleceğine karar vermelerine öfkeleniyorlar. Haklılar!”

'Erdoğan'ın iktidarda kalmasıyla Avrupa rahat bir nefes aldı'‘Erdoğan’ın iktidarda kalmasıyla Avrupa rahat bir nefes aldı’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.