Ankara’dan şampiyon gelmiş, Cim Bom’da bayram havası

Galatasaray, Ankaragücü'nü 4-1 yenerek 23. şampiyonluğunu başkentte ilan etti. Sarı kırmızılarda son haftalara ağırlığını koyan Arjantinli yıldız Mauro Icardi 2 kez ağları sarsarken diğer goller Barış Alper Yılmaz ve Sergio Oliveira'dan geldi.

Spor 31 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Galatasaray, Süper Lig'de 23. kez şampiyon!

36 haftalık ve yaklaşık 9.5 aylık yolculuğun nihayetinde Galatasaray, şampiyonluk için Eryaman deplasmanında Ankaragücü karşısına çıktı. Alınacak 3 puan, bu uzun yolun mutlu sonla biteceği anlamı taşıyordu. Okan Buruk ve takımı, 3 maçlık galibiyet serisini sürdürmek ve rekorlar kırıp unutulmaz anlar yaşadıkları sezonu şampiyonlukla taçlandırmak istiyordu.

Yağmurda ‘şampiyonluk’ şarkısı…Yağmurda ‘şampiyonluk’ şarkısı…

Sarı-kırmızılılar sezonun finali niteliğindeki karşılaşmaya son derece hızlı başladılar. 7. dakikada yılın oyuncularından Mauro Icardi, Milot Rashica’nın yaptığı ortaya kale sahası içinde yaptığı vuruşla takımını öne geçirdi. 10. dakika sonrasında oyunda dengeyi kuran Ankaragücü, Taylan Antalyalı’nın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Felicio Milson’la skoru eşitledi. Bu andan itibaren net pozisyonlar üretmekte zorlanan Galatasaray’da son haftaların değişmez işbirliği sahne aldı. Kerem Aktürkoğlu’nun ortasında Mauro Icardi kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Icardi bununla beraber takımının 8 golünün tamamına imzasını atmış oldu, toplamda da 21 gole ulaştı. 39’da yeniden öne geçen Galatasaray, ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.

Ankaragücü ikinci yarıya 3 değişiklik birden yaparak başladı. Bu değişiklikler ev sahibinin net pozisyonlar üretmesi için etkili olmadı. Her ne kadar rakip kaleyi yoklasa ve kontra atak fırsatları yakalasa da Ankara ekibi bir türlü skoru eşitleyemedi. Galatasaray, her geçen dakika şampiyonluğa yaklaşırken 73. dakikada Kerem Aktürkoğlu, bu kez savunma arkasına koşu yapan takım arkadaşı Barış Alper Yılmaz’ı gördü. Barış, o ana kadar hiç de fena bir performans sergilemeyen kaleci Gökhan Akkan’ı da geçti ve skoru 3-1’e getirerek takımını rahatlattı. Galatasaray’da kutlamalar başlamıştı. 78’de yine Kerem bu kez kornerden asisti yaptı ve Portekizli Sergio Oliveira farkı 3’e çıkaran gole imza attı. Bu golle birlikte sarı-kırmızılılar iyice rahatladı. Maç 4-1 sona erdi.

Gelenek bozulmadı.. Yerli kazandıGelenek bozulmadı.. Yerli kazandı

Bu sonuçla birlikte Galatasaray, 23. kez şampiyon oldu. Cim-Bom 2018-19 sezonundan sonra ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı. 3 sezonluk aranın ardından mutlu sona ulaşan ekiple beraber Okan Buruk da teknik direktörlük kariyerinin 2. lig şampiyonluğunu yaşadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.