Kupada Aslan değil Boz Baykuş öttü! 7-0’ın rövanşını aldılar

Süper Lig'de Galatasaray'a 7-0 yenilen Başakşehir, Nef Stadı'nda Galatasaray'ı 3-2 yenerek Türkiye Kupası'nın dışına itti. Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu kırmızı kart gördü.

Spor 6 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Başakşehir turu Nef Arena'da aldı...

Okan Buruk ve Emre Belözoğlu, Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı kazanan kadrosunun kilit oyuncularıydı. Orta sahayı ayakta tutan ikili aynı zamanda yakın dost. Galatasaray’dan sonra Inter’e beraber giden Okan Buruk ve Emre Belözoğlu hayatlarında ilk defa sezonun ilk yarısında rakip oldu. Okun Buruk’un Galatasaray’ı Başakşehir’i deplasmanda 7-0 yenerek kelimenin tam anlamıyla bozguna uğrattı. Kasım ayındaki bu maçtan 5 ay sonra iki takım bu kez Türkiye Kupası’nda eşleşti. Bu kez ev sahibi Okan Buruk’tu. Emre Belözoğlu rövanşı almak için sahaya çıktı.

Maça etkili başlayan ekip ev sahibi oldu. Galatasaray, 5. dakikada Kerem Aktürkoğlu’yla öne geçti ancak gol, VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Ardından oyunda dengeyi kuran ve pozisyonlar bulmaya başlayan Medipol Başakşehir, üstünlük golünü bulmakta gecikmedi. Konuk ekip, 11. dakikada Patryk Szysz’in golüyle 1-0 öne geçti.

Şikenin ayrıntıları: Kaleci, 5-0 biten maçta '2.5 üst, rakip takım kazanır' oynamışŞikenin ayrıntıları: Kaleci, 5-0 biten maçta ‘2.5 üst, rakip takım kazanır’ oynamış

Maçta heyecan fırtınası golün ardından devam etti. 15. dakikada Galatasaray’ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi’nin şutu üst direkten döndü. Ataklarını sürdüren Galatasaray beraberlik golünü bulmakta gecikmedi. 20. dakikada kornerden gelen topu kafa vuruşuyla ağlara gönderen isim Kaan Ayhan oldu. Dakikalar 30’u gösterdiğindeyse sol kanattan gelişen atakta Serdar Gürler, Joao Figueiredo’yu savunma arkasına kaçırdı. Figueiredo’nun son çizgiden çevirdiği pasta şutu atan Daniel Aleksic durumu 2-1’e getirdi.

Maçın 39. dakikasında Emre Belözoğlu yaptığı itirazlar sonrası maçın hakemi Kadir Sağlam tarafından kırmızı kart gördü. Bundan bir dakika sonra gelişen Galatasaray atağında Kazımcan Karataş’ın yerden ortasına dokunan Dries Mertens skoru 2-2’ye getirdi. Fakat VAR incelemesi sonucu Dries Mertens’in topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle gol iptal edildi. İlk yarı konuk Başakşehir’in 2-1 üstünlüğüyle bitti.

Belözoğlu itirazları nedeniyle kırmızı kart gördü…

İkinci yarıya daha baskılı başlayan taraf Galatasaray oldu, 51. dakikada Zaniolo’nun sağ taraftan yaptığı ortada Mauro Icardi’nin vuruşu skora dengeyi getirdi. Bu golün ardından ataklar yapmaya başlayan Başakşehir, Patryk Szysz’in ikinci golüyle beraber 3-2 öne geçti.

Bu golün ardından topa sahip olan takım çoğunlukla Galatasaray oldu. Süper Lig lideri zaman zaman gole yaklaşsa da beraberlik golünü bulamadı ve Başakşehir, Türkiye Kupası’nda yarı final bileti alan üçüncü takım oldu. Başakşehir, yarı finalde Trabzonspor’u eleyen Ankaragücü’yle karşılaşacak. Böylece Emre Belözoğlu, Süper Lig’de alınan ağır yenilginin rövanşını eski takım arkadaşı Okan Buruk’tan almış oldu.

Maç sonrası kameralar karşısına geçen Patryk Szysz, “Maçın zor anlarından birbirimize sarıldık. Zor oldu ancak galip gelmeyi bildik. Bir sonraki tura sıkı çalışacağız ancak şu an bu anın tadını çıkaracağız” dedi.

Takımı adına gol kaydeden isimlerden Daniel Aleksic ise şöyle konuştu: “İnanılmaz bir taraftarın önünde kazanmak kolay değil. Bugün kazanmayı hak ettiğimizi düşünüyorum, takımımla gurur duyuyorum. Buraya nasıl geldiysek öyle devam etmek istiyoruz. Sakin kalmamız gerektiğini biliyorduk. Maç sonunda zorlanacağımızı biliyorduk, bu çeyrek final ve tek maç. Zor olacağını biliyorduk ancak sakin kalmamız gerektiğini biliyorduk ve bence iyi bir iş çıkardık. Mutluyum.”

TFF’den Beşiktaş’a 11-6 yanıtıTFF’den Beşiktaş’a 11-6 yanıtı

Belözoğlu’ndan özür

Başakşehir teknik sorumlusu Erdinç Sözer ise maç sonu açıklamalarında Emre Belözoğlu’nun takımdan özür dilediğini vurgulayarak “Çok güzel bir atmosferdi. Çok güzel bir galibiyet aldık. İki takımı da tebrik ediyorum. Bu sezon 42. maçımızı yaptık ve 25. galibiyetimizi aldık, yorulmuştuk, bu galibiyet önemliydi. Emre Hoca takımı sahada yalnız bıraktığı için takımdan özür diledi. Yarı finalden sonra ikinci adımı atıp finale gitmek istiyoruz” dedi.

Okan Buruk: Demokratik bir ortamda değiliz

Maç sonu flaş röportajda açıklamalarda bulunan Okan Buruk, disiplin kuruluna sevk edilmemek adına istediklerini dile getiremeyeceğini belirtti ve demokratik bir ortamda olmadıklarını vurguladı: “Maçın büyük bölümünde kendi oyunumuzu ortaya koyduk. Rakibimiz normal Başakşehir oyunu dışında uzun toplarla kalemize gelmeye çalıştılar. Burada verdiğimiz pozisyonlar vardı, rakibimizi tebrik ediyorum. İki direkten dönen top, sayılmayan goller, penaltı pozisyonları vardı, bunlarla ilgili konuşamıyoruz, konuşunca disiplin kuruluna sevk ediliyoruz. Demokratik ortamda değiliz, düşüncemizi söyleyemiyoruz. Yakında herhalde maçla ilgili konuşmamız da yasak olacak. Üzgünüz, turu geçmek istiyorduk başaramadık. Bugün baskılı oynadık, fiziksel olarak üstün olan takımdık ama pozisyonları değerlendiremedim ve geçişte pozisyonlar verdik bugünkü en büyük sıkıntımız buydu, tabii ki üzgünüz. Ana hedefimiz lige yöneleceğiz.”

Fenerbahçe'den iddia: Otobüs saldırısının failleri bulundu, üstü kapatıldıFenerbahçe’den iddia: Otobüs saldırısının failleri bulundu, üstü kapatıldı

“Oyuncularımın kafası karışık”

Öte yandan Okan Buruk, oyuncularının da hakem hataları dolayısıyla kafalarının karışık olduğunu belirterek “Oyuncularım da üzgün, kafalarında çok fazla soru işareti var. Bununla ilgili tabii ki Sayın Lale Orta açıklama yaptı. Bizim doğru olduğunu düşündüğümüz şeyleri çıktılar açıkladılar. Bizim kırmızı kart dediğimiz pozisyonlara onlar da kırmızı dedi. Bugünkü penaltı pozisyonuna da belki de doğrulama yaparlar. Lale Orta’nın VAR hakemlerinin hatalarını açıklaması bizi sevindirdi. İki üç haftadır aleyhimize verilen kararların yanlış olduğunu açıklamaları güzel. Umarız bundan sonra kimsenin aleyhine hata yapılmaz. Lale Orta’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Gol düellosundan galip çıkan taraf Başakşehir oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.