Yine Üsküdar yine kaçak yapı: İBB İmar müdürünü dövdüler

Üsküdar'da kaçak yapı yıkımı sırasında İBB İmar Müdürü Ramazan Gülten'i dövdüler.

Gündem 31 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İBB ekipleri, İstanbul’un görsel bütünlüğünü bozan kaçak yapıları yıkıyor. Bu kapsamda Üsküdar’da da çalışmalarını sürdüren İBB’ye en fazla zorluk da burada çıkarılıyor. Nisan ayında İBB’nin tam halk arasında Kuşkonmaz Camii olarak bilinen caminin yanındaki kafenin yıkımı uzun süre gerçekleştirilememişti.

Kaçak olduğu sabit olan yapıyı polis ekipleri İBB’ye karşı korumuştu. 19 Nisan’da ise kafenin tepesine çıkan bir kişi İBB zabıta ekiplerine silah çekmişti. Ancak nihayetinde sahildeki kaçak yapı yıkılmıştı.

Dün ise yine Üsküdar’da kaçak kafelerin yıkımına ilişkin İBB çalışma başlattı. Salacak Dönercisi’nin kaçak ilavelerinin yıkımı sırasında İBB ekipleri ile kafe sahipleri arasında tartışma yaşandı. Sözlü başlayan ve zaman zaman fiziki sataşmaya dönen gerginlik sırasında İBB İmar Müdürü Ramazan Gülten kafe sahipleri tarafından dövüldü.

Öte yandan İBB’nin ekiplerine saldıran grubun görüntüleri de kameralara yansıdı. Görüntülerde İBB ekibinin üzerine yürüdükleri, zabıtaları da iterek alandan uzaklaştırdıkları ve parmak sallayarak tehdit ettikleri görüldü.

Yapının yıkımı ise mahkeme kararıyla durduruldu. İstanbul 8. İdare Mahkemesi tarafından verilen karar, kafe sahipleri tarafından alkışlarla karşılandı.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Twitter hesabından yaşananları ‘eşkıya saldırısı’ olarak adlandırdı ve şunları söyledi:

“İstanbul’da eşkıya saldırısı ile karşı karşıyayız. İBB, İstanbul’un ortasında hukuksuzca yapılmış kaçak yapılara karşı aylardır mücadele ediyor. Yaşanmadık hukuksuzluk kalmadı. Bugün görevini yapan arkadaşımız, İBB İmar Müdürü Ramazan Gülten’e hedef gözetilerek planlı saldırı ve linç girişimi yapıldı. Hastanede yanındayız geçmiş olsun dileklerinizi iletiyorum.”

Üsküdar’da insan dehşeti: Parkta oturan köpeğe silahlı saldırıÜsküdar’da insan dehşeti: Parkta oturan köpeğe silahlı saldırı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler