Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencileri okul müdürünü protesto etti

Hiranur Vakfı'nda çocuk istismarı olayında tarikat liderini destekleyen Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Koçyiğit'e öğrenciler sırtını döndü.

Gündem 3 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İsmailağa tarikatı liderlerinden ve Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel, 6 yaşındayken kızı H.K.G.’yi müridi olan 29 yaşındaki Kadir İstekli ile ‘evlendirmişti.’ H.K.G. yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmış ve sonunda boşanıp anne babası ile Kadir İstekli’den şikayetçi olmuştu. Bu 3 kişi açılan dava ile birlikte tutuklandı, yargılamaları ise sürüyor.

Toplumu derinden yaralayan bu olay sosyal medyada da çok konuşulmuştu ve Yusuf Ziya Gümüşel’i destekleyen insanlar olmuştu. Bunlardan biri de İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit’ti. Koçyiğit, sosyal medya hesabından “‘Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın. (Hucurat:6) Bu ayet İman edenlere hitap ediyor. İmansızlar siz iftira atmaya karalama yapmaya devam edebilirsiniz!” diyerek destek mesajına ayet de yazmıştı. Aradan aylar geçti ama Koçyiğit’in desteğini öğrencileri unutmadı.

Dün Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nin 165. mezuniyet töreni vardı. Törende Koçyiğit konuşurken mezunlar okul müdürüne sırtını döndü, aileleri de alkışlayarak mezun olan öğrencilerin protestosuna destek verdi.

Utanç davasına yayın yasağı geldi, Gümüşel'in müritleri eylem yaptıUtanç davasına yayın yasağı geldi, Gümüşel’in müritleri eylem yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.