Galatasaray’a darbe! Süper Lig’in bir sezonluk emeğinin üçte biri gitti!

FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'ndan Galatasaray'a kötü haber geldi. Sarı kırmızıların Süper Lig'de bu sezon boyunca kazandığı paranın üçte biri eski oyuncuları Omar Elabdellaoui'ye verilecek.

Spor 3 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Omar Elabdellaoui, Galatasaray formasıyla 20 maça çıktı.

Galatasaray, 23 şampiyonluğu kazanarak Süper Lig’de bu sezon en çok para kazanan takım olmayı garantiledi. Sarı kırmızıların şampiyon olduğu bu sezondan kazancı 193 milyon 920 bin TL (Yaklaşık 8 milyon 770 bin euro) oldu. Fenerbahçe derbisi kazanılırsa bu rakam 197 milyon 120 bin TL’ye ulaşacak. Cim bom’un bir yıl boyunca elde ettiği bu paranın yaklaşık üçte biri ise bir anda uçtu.

Galatasaraylı Omar’ın göz yaşartan hikayesiGalatasaraylı Omar’ın göz yaşartan hikayesi

FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Galatasaray’ın Norveçli Omar Elabdellaoui’nin sözleşmesini haksız feshettiğine kanaat getirerek Galatasaray’a para cezası verdi. Buna göre Galatasaray, Omar’a 2 milyon 820 bin 923 euro (bugünkü kurla 63 milyon 245 bin 93 TL) ödeyecek. Galatasaray, bu parayı 45 gün içerisinde ödemediği takdirde transfer yasağı ile karşı karşıya kalabilir. Sarı-Kırmızılı takıma 2020 yılında transfer olan ve 2 sezon oynayan Omar Elabdellaoui, 20 maçta forma giydi.

Şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe'yi yeni formayla karşılayacakŞampiyon Galatasaray, Fenerbahçe’yi yeni formayla karşılayacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.