Şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe’yi yeni formayla karşılayacak

Galatasaray, Fenerbahçe derbisi öncesi 2023-24 sezonu formalarını 1449 TL'den satışa çıkaracak. Sarı kırmızılar şampiyonluk kutlaması için hazırlıklarını sürdürüyor. TFF, kupanın Fenerbahçe maçı sonrası verileceğini açıkladı.

Spor 3 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Galatasaray'ın yeni parçalı forması 1449 TL.

Galatasaray, 2023-24 sezonunu şampiyon bitirdikten sonra son maçına Fenerbahçe karşısında Nef Stadı’nda çıkacak. Bu karşılaşma öncesi sarı kırmızılı yönetim, gelecek sezonun formalarını derbi öncesi satışa çıkarma kararı verdi. 60 bin adetle sınırlı olan formanın yanı sıra, şampiyonluk tişörtü de taraftarların beğenisine sunulacak. Ancak formaya 60 binden çok talep gelirse kimse mağdur edilmeyecek. Gsstore ve online siteden alınabilecek formaların fiyatı ise 1449 TL olarak belirlendi. Sarı-kırmızılı yönetim, bu sezon şu ana kadar mağazıcılık tarihinin satış rekorunu kırdı. Şampiyonluk günündeki satıştan büyük bir ciro elde ederek rekorunu geliştirmek istiyor.

Galatasaray'ın şampiyonluğu Simge Sağın'a yaradıGalatasaray’ın şampiyonluğu Simge Sağın’a yaradı

Galatasaray, kupasını Fenerbahçe maçından sonra alacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray’a şampiyonluk kupasının Fenerbahçe maçından sonra verileceğini açıkladı. TFF’den yapılan açıklamada şöyle denildi: “Süper Lig Müsabakaları Statüsü’nün 11. maddesi gereği, Süper Lig müsabakalarını birinci olarak tamamlayan kulübe, kural olarak ilgili kulübün son lig müsabakası sonunda TFF tarafından şampiyonluk kupası verilir. Süper Lig müsabakalarını birinci olarak tamamlayan kulübün, mevcut puan durumuna göre matematiksel olarak daha erken belirlenmesi halinde, ilgili kulübe ev sahibi olarak oynayacağı son lig müsabakası sonunda TFF tarafından şampiyonluk kupası verilir. Bu minvalde, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, 4 Haziran Pazar günü saat 19:00’da oynanacak olan Spor Toto Süper Lig 37. hafta Galatasaray – Fenerbahçe müsabakasının ardından ilgili statü uyarınca, 2022-2023 Sezonu Spor Toto Süper Lig Şampiyonu Galatasaray’a kupasını takdim edecektir.”

Aksaray’dan iyi niyetli oyun: Galatasaray'dan hazırlık maçı istedilerAksaray’dan iyi niyetli oyun: Galatasaray’dan hazırlık maçı istediler

Fenerbahçe maçına büyük ilgi

Maç başına 45 bin seyirci ortalaması yakalayan sarı-kırmızılı ekibin Fenerbahçe maçına ilgi çok büyük. Fenerbahçe derbisinin de dahil olduğu 5’li maç paketi geçtiğimiz aylarda hemen tükenmişti.
Derbiye Fenerbahçe taraftarı gelemeyeceği için deplasman tribünü biletleri de Galatasaraylılar için satışa sunuldu ve anında bitti. Yönetim, karaborsanın önüne geçmek için bilet devrini yasakladı ve bir dizi önlem aldı. 4 Haziran’daki karşılaşmada kombine devri sadece kulübe yapılabilecek ve kulüp satış yaparak gelir elde edecek.

Galatasaray şampiyonluklara doymuyor: Bu kez sanalda zafer geldiGalatasaray şampiyonluklara doymuyor: Bu kez sanalda zafer geldi

Derbiye özel kareografi

Fenerbahçe maçı öncesi tribünlere çeşitli pankartlar Fenerbahçe’ye çeşitli göndermeler bulunan çeşitli pankartlar asılacak. Ayrıca o gün için şampiyonluk koreografisi hazırlığı da sürüyor. Statta tüm hazırlıklar pazar sabahına kadar tamamlanacak.

Şampiyonluk kutlamasında Icardi şarkı söyleyecek

Galatasaray’ın şampiyonluk kutlamasının programı da netleşti. Derbinin ardından futbolcular soyunma odasına gidecek ve yeşil zemine platform kurulacak. Futbolcular özel şampiyonluk tişörtleriyle tek tek sahaya çıkacak ve anons edilecek. Çok özel sanatçıların da yer alacağı kutlamalarda ışık gösterileri de yapılacak. Öte yandan şampiyonluk kupası takdimi de burada gerçekleştirilecek. Ayrıca Galatasaray’ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, Simge Sağın ile birlikte ‘Aşkın olayım’ şarkısını birlikte seslendirecek. Öte yandan bu kutlamalarda bir ilk yaşanacak. Çevreye ve doğaya zarar verilememesi adına organizasyonda havai fişek gösterisi minimum düzeyde tutulacak. Kutlamalar gecenin geç saatlerine kadar devam edecek.

Rekorların futbolcusu Fernando Muslera: 12 yıl 15 kupa!Rekorların futbolcusu Fernando Muslera: 12 yıl 15 kupa!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.