LaLiga’da düşme hattı kördüğüm, işte ihtimaller ve senaryolar…

LaLiga'da son haftaya girilirken düşme hattı karman çorman. 4 takım 41 puana sahipken bir takım 40 bir takım 39 puanda. Bu 6 takımdan biri LaLiga 2'ye gidecek. Takımlar düşmemek için savaş verecek. İşte bu kaotik ortamdaki tüm ihtimaller ve senaryolar.

Spor 3 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
LaLiga'da düşme hattı karman çorman.

LaLiga’da 37. hafta mücadeleleri sonrası Espanyol küme düşen ikinci takım olurken 6 takım son haftada ligde kalmak için mücadele verecek. Cadiz, Valencia, Getafe, Almeria, Celta ve Valladolid, kümede kalan 5 takımdan biri olmak için sahaya çıkacak. Ekiplerin avantajına olabilecek tek durumsa her takım kendi bacağından asılacak. Zira bu takımlar, oynadıkları maçları kazanmaları durumunda ligde kalmayı garantileyecekler. Fakat 3 sonuçlu futbolda diğer ihtimallerin varlığı yadsınamaz. İşte takım takım senaryolar ve son haftada oynanacak karşılaşmalar…

Cadiz:

Son haftaya 6 takım arasında en üst sırada 13. olarak giren Cadiz, Elche deplasmanında berabere kalması veya kazanması halinde kümede kalacak. Cadiz için düşme senaryosu ise kendi mağlubiyetleriyle beraber Getafe’nin mağlubiyeti, Celta’nın Barcelona’ya karşı galibiyeti, Almeria’nın galibiyeti, Valencia’nın da beraberliği veya galibiyetiyle mümkün olacak.

Eski direktör açıkladı: Barcelona Mbappe, Courtois ve Haaland'ı alabilirdi..Eski direktör açıkladı: Barcelona Mbappe, Courtois ve Haaland’ı alabilirdi..

Getafe:

Geçtiğimiz hafta çapraz bağları kopan ve uzun bir süre sahalardan uzak kalması beklenen temsilcimiz Enes Ünal’ın takımı Getafe de son haftaya 41 puanlı giren ekiplerden. Getafe Valladolid’e karşı berabere kalır ya da kazanırsa kümede kalacak. Getafe şayet kaybederse Almeria veya Celta’nın da kaybetmesini bekleyecek.

Enes Ünal üzdü: Çapraz bağları koptuEnes Ünal üzdü: Çapraz bağları koptu

 

Valencia:

Son haftaya 41 puanla giren Yarasalar, 15. sırada. Valencia, Real Betis’i yenmesi ya da berabere kalması halinde ligde kalacak. Yenilmeleri durumunda da Getafe ve Cadiz’in aynı anda kaybetmesi Valencia’yı küme düşürecek.

Almeria:

Almeria, son haftaya 40 puanla giriyor. Takım, Espanyol’u yenerse kümede kalacak. Eğer berabere kalırlarsa Celta ve Valladolid maçındaki sonuç takım için belirleyici olacak.

LaLiga’ya giden 2 bilet sahibini bulduLaLiga’ya giden 2 bilet sahibini buldu

Celta Vigo:

Celta Vigo, son haftaya 40 puanla giren iki takımdan biri. Barcelona’yı yenmeleri halinde kümede kalacaklar. Eğer beraber kalırlar, Almeria da kaybederse yine sezonu kurtaracaklar. Şayet kaybederlerse Valladolid’in de kaybetmesini bekleyecekler. Eğer Valladolid, Almeria ve Celta 40 puanda eşitlenirse düşen takım Celta olacak.

Valladolid:

Valladolid, son hafta Getafe’ye karşı kazanırsa kümede kalacak, kaybederse düşecek. Eğer Almeria ile 40 puanda eşitlenirlerse kümede kalacaklar ancak Celta ile eşitlenirlerse küme düşecekler. Eğer 3 takım 40 puanda birleşirlerse yine kümede kalacaklar ve düşen takım Celta olacak.

Birbirinden farklı fazlasıyla senaryonun olduğu İspanya’da beş takımın birden aynı puanda birleşme ihtimali de var. Getafe (Valladolid’e kaybederse), Valencia (Real Betis’e kaybederse), Cadiz (Elche’ye kaybederse), Almeria (Espanyol’la berabere kalırsa), Celta (Barcelona ile berabere kalırsa) 5 takım 41 puanda olacak ve Valladolid 42 puanla ligde kalacak. 5’li averajda en düşük puanda kalan Celta Vigo, bu senaryoda küme düşecek.

Galtier açıkladı, Messi PSG’den ayrılıyorGaltier açıkladı, Messi PSG’den ayrılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.