Fransa’da uyuşturucu operasyonunda 5 Türk gözaltında: 20 kilo saf eroin ve çok sayıda silaha el konuldu

Fransa, Lyon'da yapılan baskında 5 Türk gözaltına alındı. Uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlanan kişiler arasında, Türkiye'den yeni gelen ve kaçakçılığın arkasındaki 'kimyager' olduğu söylenen 55 yaşındaki bir kişi de var. Şebekeyi Türkiye'den yöneten isim ise henüz yakalanamadı.

Dünya 4 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Lyon'daki operasyon uzun süreli takibin sonunda gerçekleşti. Eroin satışı helal ürünler satan bir dükkânın gizli bölmesinde gerçekleştiriliyordu.

Fransa’da uyuşturucuyla mücadele ofisi OFAST, eroin kaçakçılığı yaptıkları şüphesiyle 5 Türk vatandaşını gözaltına aldı. Yapılan operasyonda 20 kilo saf eroinin yanı sıra çok sayıda ateşli silah yakalandı. Bu miktarın kaçakçılara kazandıracağı paranın 2.5 milyon eurodan fazla olduğu belirtiliyor.

RMC’nin haberine göre OFAST yetkilileri, uyuşturucu maddenin ‘helal’ ürünler satan bir mağazada kurulan gizli bölmeden dağıtıldığını ortaya çıkardı. Güvenlik birimlerinin uzun süren takibinin ardından yapılan baskın, Lyon kenti yakınlarında gerçekleşti. Şebekeyi Türkiye’den yönettiği belirtilen kişinin ise henüz yakalanamadığı belirtiliyor.

Biri evde yakalanan 5 kişi arasında, Türkiye’den yeni gelen ve kaçakçılığın arkasındaki ‘kimyager’ olarak görülen 55 yaşındaki şüpheli de bulunuyor.

Şüphelilerin ilk sorgulamaları sırasında kendilerine yöneltilen suçlamaları reddettikleri belirtildi.

Türkiye metamfetamin kullanımında ilk beşte: İstanbul ve Adana ayrıntısıTürkiye metamfetamin kullanımında ilk beşte: İstanbul ve Adana ayrıntısı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.