Hamile kadını 97 yerinden bıçaklayarak öldürdü, ‘pişmanım’ savunması yaptı

Balıkesir'de Hazal Alpyörük'ü 3 aylık hamileyken öldüren Kadir Meşe, 'pişmanım' savunması yaptı, ama önce bıçaklayıp evden çıktığını, sonra 'Ölmediyse ambulans çağırırım' deyip eve döndüğünü ve kadını yeniden bıçakladığını da anlattı.

Gündem 4 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Balıkesir'de 15 Şubat'ta 30 yaşındaki Kadir Meşe, 19 yaşındaki Hazal Alpyörük'ü öldürdü.

Kadir Meşe, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde beraber yaşadığı Hazal Alpyörük’ü 3 aylık hamileyken 97 yerinden bıçaklayarak öldürdü. 15 Şubat’ta işlenen cinayeti komşuları ihbar etti ancak sağlık ekiplerinin hastaneye kaldırdığı 19 yaşındaki kadın yaşama tutunamadı. Kadir Meşe ise olayın ardından polise teslim oldu ve tutuklandı.

19 yaşında öldürülen Hazal Alpyörük.

Önceki gün Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Kadir Meşe, ‘kasten adam öldürme’ suçlamasına karşın savunma yaptı ve iyi hal indirimi almak için çeşitli bahanelere sığınıp pişman olduğunu söyledi. Hazal Alpyörük’ün annesinin kızını sosyal medyada pazarladığını ileri süren Kadir Meşe, kadının karnındaki bebeğin de kendisinden olmadığını söyledi. Bıçaklayıp evden çıktığını ancak sonra gelip yeniden bıçakladığını da anlatan Kadir Meşe “Hazal uyuşturucu kullanıyordu. Ayrıca, karnındaki bebek benden değildi. Eve geldiğimde yatak odasına geçtik. Kendisini çeşitli yerlerinden defalarca bıçakladım. Daha sonra evden ayrıldım. Biraz zaman geçtikten sonra, ‘Yaşıyorsa ambulansla hastaneye götürürüm’ düşüncesiyle tekrar eve geldim. Ancak, daire kapısının üstünde anahtarım kaldığı için içeri giremeyince bahçeden, eve girdim. Eşim ölmemişti ve yatakta hırıltılar çıkarıyordu. Yeniden bıçaklamaya başladım. Daha sonra polis merkezine giderek teslim oldum” dedi.

Hazal Alpyörük’ü öldüren Kadir Meşe.

Adli Tıp’ın raporu ise Kadir Meşe’nin bebek iddiasını çürüttü. Rapora göre Hazal Alpyörük’ün bebeği Kadir Meşe’dendi. Kadını iki farklı zamanda 97 yerinden bıçaklayan Kadir Meşe, mahkeme başkanının ‘pişman mısın?’ sorusuna ise ‘pişmanım’ yanıtını verdi ve ekledi: “Hakim bey Hazal’ı namusum ve şerefim için öldürdüm. Siz nasıl uygun görürseniz o benim için kabulümdür.”

Sanık avukatı ise Kadir Meşe’nin akıl ve ruh sağlığının bozuk olduğunu düşündüklerini söyledi. Kadir Meşe’nin uzun süre uyuşturucu kullandığını da söyleyen avukatı, sanığın 7-8 kere koğuş değiştirdiğini belirtti ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep etti. Ancak mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteledi ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Çuval içinde ceset parçaları bulundu: 2 gözaltıÇuval içinde ceset parçaları bulundu: 2 gözaltı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.