Trabzonspor, Alanyaspor’a hesap kesti, Hamsik’e veda etti

Trabzonspor ligin ilk yarısında 5-0 yenildiği Alanyaspor'u bu kez 5 golle uğurladı. Maça futbolu bırakacağını açıklayan Marek Hamsik'e yapılan veda damga vurdu.

Spor 4 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Trabzonspor evindeki son maçta taraftarını mutlu etti.

Geçen sezonun şampiyonu Trabzonspor, sezonu hayal kırıklığı ile geçirdi. Gelecek yıl Avrupa kupalarına katılamayacak bordo mavililer son kendi sahasında son maçına çıkarken gündem futbolu bırakacağını açıklayan Marek Hamsik’ti. Maç karşılıklı ataklarla başladı. 14’te organize gelişen Alanyaspor atağında son vuruşu yapan Umut Güneş takımını 1-0 öne geçirdi. Konuk ekibin galibiyet sevinci çok sürmedi. 18’de defansın arkasına sarkan Visca, harika bir ortayla ara direkte Trezeguet’yi topla buluşturdu. Futbolcunun kafasıyla maça denge geldi.

Beşiktaş'ın paşaları Kasımpaşa'yı yıktı, derbiyi beklemeye başladıBeşiktaş’ın paşaları Kasımpaşa’yı yıktı, derbiyi beklemeye başladı

Penaltı ve kırmızı kart geldi, Hamsik gol attı

24’te oyunun bütün dengeleri değişti. VAR müdahalesiyle ekran başına giden Yaşar Kemal Uğurlu, Umut Bozok’un bariz gol şansında düşürüldüğüne karar verdi. Penaltı noktasını gösteren Uğurlu Alanyasporlu Fatih Aksoy’u kırmızı kartla oyun dışında bıraktı. Son kez Tarbzonspor seyircisinin önüne çıkan Marek Hamsik, penaltıyı gol çevirdi ve takımını 2-1 öne geçirdi.

32’de Trabzonspor seyircisi harika bir gol seyretti. Hamsik’in verdiği topu ceza alanı dışında alan Bakasetas, normalde kullanmadığı sağ ayağıyla müthiş bir şut çıkardı. Top 90’dan ağlarla buluştu. Bordo mavililer ataklarına devam ederken 35’te Trezeguet’in direkten dönen vuruşunu iyi takip eden Larsen skoru 4-1’e taşıdı. 58. dakikada sağdan gelen ortayı Trezeguet indirdi, Umut Bozok yakın mesafeden maçın skorunu ilan etti.

Marek Hamsik göz yaşlarını tutamadı

Futbolu bırakacağını açıklayan Slovak oyuncu Marek Hamsik, ilk 11’de sahaya kaptan olarak çıkarken 61. dakikada yerini Abdülkadir Ömür’e bıraktı. Duygusal bir şekilde oyundan çıkan Hamsik’i taraftarlar, takım arkadaşları ve teknik heyet alkışladı. Maçın bitiminin ardından bordo-mavili takım orta alanda Hamsik’in etrafında toplandı. Tüm taraftarlara üçlü çektiren Slovak oyuncuyu takım arkadaşları havaya attı. Şarkılar eşliğinde Hamsik, daha sonra tüm tribünlere giderek taraftarları son kez selamladı. Hamsik, sahadan çıkarken de tüm oyuncuların yaptığı koridor içinden alkışlanarak soyunma odasına gitti. Slovak futbolcu, bu sırada göz yaşlarını tutamayarak sahadan ayrıldı.

Trabzonspor, Hamsik’i uğurladı.

İlk kez art arda 3 maç kazandı

Trabzonspor, bu sezon ilk kez art arda 3 maç kazandı. Teknik direktör Nenad Bjelica yönetiminde, ligde Karagümrük’ü 4-1, deplasmanda Giresunspor’u 4-2 yenen bordo-mavililer, Akdeniz temsilcisi karşısında da 5-1 kazanarak bu sezon ilki gerçekleştirdi. Ligde puanını 57’ye yükselten Karadeniz ekibi, 6. sıradaki yerini korudu. Ayrıca Alanyaspor’a ligin ilk yarısında 5-0 yenilen Trabzonspor rövanşı 5 golle aldı.
Trabzonspor’da ligin 5. haftasındaki Ümraniyespor maçında sakatlanan ve sol diz ön çapraz bağında yaralanma ve dış menüsküsündeki yırtık nedeniyle ameliyat edilen Dorukhan Toköz, bu sezon ilk kez forma giydi. Dorukhan, Alanyaspor karşılaşmanın 83. dakikasında Visca’nın yerine oyuna dahil oldu.

Trabzonspor Divanı’nda borç açıklandı.

Divan Kurulu’nda gündem borç ve stat isim sponsorluğu

Öte yandan dün Trabzonspor’un 53’üncü Olağan Divan Genel Kurulu toplantısı yapıldı. Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, “Stadyum sponsorluğu ve diğer gelir getirici çalışmalarımız devam ediyor. Stat isim sponsorluğu için müjdeyi yakın zamanda vereceğiz” dedi. Divan kurulu, kulübün net borcunun da 3 milyar 32 milyon TL olduğunu duyurdu.

Dimitrios Kourbelis, Trabzonspor için İstanbul'daDimitrios Kourbelis, Trabzonspor için İstanbul’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.