Türkiye tekvandoda dünyanın zirvesinde

Azerbaycan’da düzenlenen 2023 Dünya Tekvando Şampiyonası tamamlandı. Türkiye, kadınlarda dünya şampiyonu olurken erkeklerde üçüncü sırayı aldı.

Spor 5 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Tekvandoda tarihi başarı!

Azerbaycan’da yapılan ve dün sonlanan 2023 Dünya Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden kadın sporcular büyük bir başarıya imza attı. Türkiye, kadınlarda takım olarak dünya şampiyonu oldu. Şampiyonada Merve Dinçel ve Nafia Kuş altın, Hatice Kübra İlgün’ün ise bronz madalya kazandı. Bu başarılar Türkiye’ye tarihinde ilk defa dünya şampiyonluğu getirdi.

Kıtalararası Kupası, olimpiyat şampiyonunu yenen Türkiye’ninKıtalararası Kupası, olimpiyat şampiyonunu yenen Türkiye’nin

Erkeklerde ise Türkiye Azerbaycan’dan dünya üçüncüsü olarak ayrıldı. Hakan Reçber’in altın, Görkem Polat ve Emre Kutalmış’ın bronz madalya kazandığı Milli Takım dünya üçüncüsü oldu. Milli Takım hocası Ali Şahin, şampiyonanın en iyi teknik direktörü ödülünü aldı. Altın madalya kazanan Merve Dinçel ise en değerli sporcu seçildi.

 

Hentbolda Avrupa’nın en büyüğü üst üste üçüncü kez KristiansandHentbolda Avrupa’nın en büyüğü üst üste üçüncü kez Kristiansand

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.