Kıtalararası Kupası, olimpiyat şampiyonunu yenen Türkiye’nin

Tekerlekli Sandalye A Milli Takımı, ilki düzenlenen Kıtalararası Kupası finalinde karşılaştığı ABD’yi 72-68 mağlup ederek şampiyon oldu.

Spor 5 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Türkiye'den tekerlekli sandalyede büyük başarı.

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımı, göğsümüzü kabartacak bir başarıya imza attı. İlki düzenlenen Kıtalararası Kupası finalinde boy gösteren milliler, Paralimpik Olimpiyatları’nda mutlu sona ulaşan ABD ile kozlarını paylaştı. Temsilcimiz sahadan 72-68 galip ayrıldı.

Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nun ev sahipliği final ve üçüncülük karşılaşmalarında final, büyük çekişmeye sahne oldu. İlk çeyrek 14-12, ilk yarı ise 29-28 ABD üstünlüğüyle sona erdi. ABD, son çeyreğe 51-50’lik üstünlüğü taşımayı başardı. Ancak temsilcimiz son çeyrekte rakibine üstünlük kurdu ve sahadan 72-68 galip ayrılarak zafere ulaştı. Günün diğer maçında Avustralya, Japonya’yı 65-52 yendi ve üçüncü oldu.

Türkiye tekvandoda dünyanın zirvesindeTürkiye tekvandoda dünyanın zirvesinde

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Türkiye A Milli Takımı Başantrenörü Sedat İncesu “Daha çok yolumuz var. Çok ciddi bir potansiyel var. Burada sadece iki sistemle oynadık ama onlara inancımız sonsuz. Hep beraber çok ciddi anlamda çalışıyoruz” dedi.

Yarı finalde ilk adımı Telekom attıYarı finalde ilk adımı Telekom attı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.