Yarı finalde ilk adımı Telekom attı

Basketbol Süper Ligi yarı final serisi ilk maçında Türk Telekom, Ankara’da ağırladığı Karşıyaka’yı 98-94 mağlup etti ve seride 1-0 öne geçti.

Spor 5 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Telekom'da Jones en skorer oldu, seri Ankara ekibi lehine 1-0'a geldi.

Basketbolda sezonun boyu iyice kısaldı. İki güçlü ekip Türk Telekom ve Karşıyaka, yarı final serisi ilk maçında Ankara’da kozlarını paylaştı. Normal sezon boyunca ligin en iyi iki hücum gücü olarak dikkat çeken takımların mücadelesi bu hüviyetlerine uygun başladı. İsabetli şut yüzdeleri bulan iki ekibin mücadelesinde ilk periyot 23-25 Karşıyaka üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyrekte aynı hücum istikrarı sürerken Türk Telekom boyalı alandan, Karşıyaka da dış şutlarla etkili performansı sürdürdü. Devre 48-50 konuk ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarı başında pota altı üstünlüğünü pekiştiren Telekom, savunmada da vidaları sıkarak başladığı çeyrekte öne fırladı ve farkı biraz olsun açtı. Takip mesafesini korumayı başaran Karşıyaka maçtan kopmadı. Son çeyreğe tek top farkla, 73-70 Telekom üstünlüğüyle girildi.

Son çeyrekte mücadele seviyesi ve tempo iyice yükseldi. İki takım da kararlı şekilde potaya giderken Karşıyaka’da özellikle Braian Angola’nın skorerliği öne çıktı. Telekom’da ise Jerian Grant ve Tyrique Jones etkili oldular. Maçın sonunda daha az hata yapan ve bulduğu boş şutları daha iyi değerlendiren Türk Telekom, sahadan 98-94 galip ayrılan taraf oldu.

Fenerbahçe'den Efes’e tarihi fark! Ergin Ataman taraftarla kapıştıFenerbahçe’den Efes’e tarihi fark! Ergin Ataman taraftarla kapıştı

Normal sezonun “En Değerli Oyuncusu” seçilen Tyrique Jones, bu müthiş serinin ilk maçını 25 sayı, 6 riabuntla tamamladı. Jerian Grant 18 sayı ve 11 asistle double double yaptı. Axel Bouteille 17, Tony Taylor 13 ve Nate Sestina 12 sayı üretti. Karşıyaka’da Braian Angola 22 sayı atarken Angel Delgado 15 sayı, 10 ribaunt; Vitto Brown 14 sayı ve 6 ribauntla oynadı.

Serinin ikinci maçı 6 Haziran Salı günü saat 20.00’de yine Ankara’da oynanacak.

Milli Takım İspanya’dan mutsuz döndüMilli Takım İspanya’dan mutsuz döndü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.