Jack döndü, Lakers turladı, LeBron rekor kırdı!

NBA’de Los Angeles Lakers, Batı Konferansı play-off serisi 6. maçında Memphis Grizzlies’i 125-85 mağlup etti ve adını konferans yarı finallerine yazdırdı.

Spor 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Jack Nicholson 2 sene sonra Lakers maçında yerini aldı, Los Angeles kazandı, LeBron rekor kırdı.

Crypto.com Arena, cuma gecesi Lakers adına sezonun en kritik maçlarından birine sahne oldu. Dr. Dre, Adele, Kyrie Irving ve Flea gibi ünlü simalar maç için yerini aldı. Los Angeles’taki NBA maçlarında gördüğümüz yıldızlar geçidinin vazgeçilmezi Jack Nicholson da iki sene sonra ilk kez bir Lakers maçı için salondaydı.

Miami mucizesi... Play-off canavarı Bucks'ı yediMiami mucizesi… Play-off canavarı Bucks’ı yedi

Jack’in dönüşüne resitalle yanıt

Los Angeles Lakers maça son derece üstün başladı. Lakers, henüz ilk dakikadan itibaren Anthony Davis önderliğinde savunmadaki ağırlığını hissettirmeye başladı.

LeBron James ve D’Angelo Russell’ın verimli hücum istatistikleri Lakers’ın ilk çeyreği 31-20 önde kapamasını sağladı. İkinci çeyrekte de savunma dozajını düşürmeyen Los Angeles devreyi 59-42 önde kapadı.

Showtime lakabını 80’lerin başında alan, Jack Nicholson efsanesinin de Lakers maçlarında sıklıkla görülmeye başlandığı o dönemler NBA’de milat olmuştur. Lakers, soyunma odasından üçüncü çeyreğe öyle bir dönüş yaptı ki adeta 2 sene sonra maça gelen Jack’e ve 80’lerdeki Showtime LA’e selam çaktı. Periyot boyunca 41 sayı atan Lakers rakibini 25’te tuttu ve son çeyreğe 100-67 önde girdi.

Son çeyrekte yedek ağırlıklı beşlerin mücadele ettiği maç 125-85 gibi sansasyonel bir skorla sonuçlandı.

Memphis’e darbe

Sezonun inişli çıkışlı ekiplerinden Batı ikincisi Memphis, sakatlıkların da etkili olduğu seride Batı yedincisi Lakers’tan büyük bir darbe yiyerek elendi. Takımın en büyük yıldızı Ja Morant, son maçı 16’da 3 isabetle noktalayabildi. Ja’nın bu performansında Anthony Davis savunmasının etkisi büyüktü.

Pota altını kararttı!

Memphis forması giyen Jaren Jackson Jr, bu sezon NBA’de yılın savunmacısı seçildi. Jackson, sezon boyunca 3 blok ortalaması yaparak bu ödülü sonuna kadar hak etti. Ancak oylamada dikkat çeken unsurlardan biri Lakers’lı Anthony Davis’in ilk 10’a dahi girememesi olmuştu. Davis, oy kullananlara cevabı Jackson’la eşleştiği play-off sahnesinde verdi. Seri boyunca 6 maçta toplam 26 blok yapan Davis, Ja Morant’ı etkisiz hale getirdi ve son maçta Jackson’ın üzerinden yaptığı olağanüstü smaçla adeta seriyi noktaladı.

LeBron rekorlara doymadı

LeBron James, seri bitimiyle beraber bir kilometre taşı daha kat etti. 38 yaşındaki süper yıldız, 40. kez play-off serisi kazandı ve bu alanda Derek Fisher’ı geride bırakarak tarihin en fazla seri kazanan oyuncusu oldu. Ayrıca bu seriyle beraber LeBron’un takımları iki farklı öne geçtikleri 31 serinin tamamını kazanmış oldu.

Jack ve Los Angeles’a hediye

Lakers, 11 sene sonra ilk defa kendi taraftarı önünde seri kazanma sevinci yaşadı. Los Angeles, 2012-13’te ilk turda elenmiş, 2013-14’ten itibaren 6 sene play-off yapamamış, 2019-20’de pandemi nedeniyle Orlando Disneyland’deki bubble’da şampiyonluğa uzanmıştı. Lakers, 2020-21’de kısıtlı kapasitedeki seyircisi önünde Phoenix Suns’a elenmişti. Crypto.com Arena seyircisi 11 sene sonra ilk kez seri kazanma sevinci yaşarken efsane Lakers’lı Jackie’nin saha kenarındaki koltuğuna geri dönmesi bu zafere farklı bir anlam kattı.

Griner, tutsaklığı anlattı: Bir daha yurtdışına gitmem!Griner, tutsaklığı anlattı: Bir daha yurtdışına gitmem!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.