Benzema’ya rekor ücret: O da Arabistan yolcusu

Pazar günü şok bir kararla Real Madrid’den ayrılan Karim Benzema, kariyerine Suudi Arabistan’da devam edecek. İddiaya göre Benzema, yılda 200 milyon Euro kazanacak.

Spor 6 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Benzema'ya Arabistan kancası.

Karim Benzema, Pazar günü duyurulan şok bir haberle Real Madrid’den ayrıldı. Oyuncunun normal şartlarda 2023-24 sezonu sonuna dek sözleşmesi vardı. Ancak Ancelotti dahi kararın kendilerini şaşırttığını ve beklenmedik olduğunu belirtti. Karim, 14 sene ve 25 kupa sığdırdığı Madrid kariyerine serbest oyuncu olarak son verdi.

La Liga'da kördüğüm heyecan fırtınasıyla çözüldüLa Liga’da kördüğüm heyecan fırtınasıyla çözüldü

Karim’in bir sonraki durağının Suudi Arabistan olacağı gelen haberler arasındaydı. Son olarak Fabrizio Romano, oyuncunun Suudi Arabistan Ligi’nin son şampiyonu Al-Ittihad’la 2+1 yıllık bir anlaşma yaptığını iddia etti. Bir diğer iddia ise şayet transfer gerçekleşirse Karim Benzema, yılda 200 milyon Euro kazanacak.

Bu miktar, Benzema’nın eski takım arkadaşı Cristiano Ronaldo’nun Al-Nassr takımından aldığı ücrete yakın. Son şampiyon Al-Ittihad için şampiyonluk hediyesi niteliği taşıyacak transfer, Suudi Ligi’nin daha da dikkat çekmesini sağlayacak. Sky Almanya’nın haberine göre bu transferin ardından ligin diğer takımlarının radarındaki yıldızlar arasında Robert Lewandowski, Sergio Ramos, Roberto Firmino, Luka Modric, Angel Di Maria gibi yıldızlar var.

Real’de şok ayrılık: Benzema’ya vedaReal’de şok ayrılık: Benzema’ya veda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.