İsviçre’de kokain oylaması: Bern’de kontrollü satış için ‘evet’ oyu çıktı

İsviçre, Bern'de belediye meclisi, esrar satışının kokaini de kapsamasını 43'e karşı 18'le kabul etti. Düzenleme federal hükümetin izni çıkarsa hayata geçirilecek. Yılda 5 ton kokainin girdiği tahmin edilen ülkede Zürih, Basel ve Cenevre, kokain tüketiminde Avrupa'nın ilk 10'da bulunuyor.

Dünya 6 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
İsviçre'de Bern sakinleri 2012 yılına göre geçen yıl iki kat fazla uyuşturucu kullandı.

İsviçre’de ülkenin gayrıresmi başkenti Bern’de belediye meclisi, esrar satışının kokaini de kapsayacak şekilde genişletilmesinin oyladı. 43’e karşı 18’le kabul edilen madde, federal hükümetin iznine bağlı olarak hayata geçebilecek.

Kontrollü esrar satışına gelen onayın ardından kabul edilen bu düzenleme, 2019’da konsey tarafından reddedilmişti.

Bern, kontrollü esrar satışı uygulamasını test etmek amaçlı geçen yıl yine oylamaya gitmiş, bu mayıs ayında da federal hükümet tarafından yasa değişikliğine onay verilmişti. Bern, kontrollü esrar satışını test etmek için geçen yıl oy kullandı ve geçen ay federal hükümet tarafından izin verildi. Esrar satışlarının bu sonbaharda Bern’de başlaması bekleniyor ve Basel, Zürih ve Lozan’da şimdiden başladı.

Uyuşturucu bağımlılığı oranının yüksek olduğu İsviçre’de ülkeye her yıl 5 ton kokain girdiği tahmin ediliyor. AB verilerine göre Zürih, Basel ve Cenevre, kokain tüketiminde Avrupa kentleri arasında ilk 10’da yer alıyor. Birliği raporuna göre, tüm Avrupa’da son 10 yılda tüketimin arttığı, Bern sakinlerinin ise geçen yıl 2012 yılına oranla iki kat daha fazla uyuşturucu tükettiği bildiriliyor.

Fransa'da uyuşturucu operasyonunda 5 Türk gözaltında: 20 kilo saf eroin ve çok sayıda silaha el konulduFransa’da uyuşturucu operasyonunda 5 Türk gözaltında: 20 kilo saf eroin ve çok sayıda silaha el konuldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.