Gelire göre cezanın sonucu: Hız sınırını aşan adama 121 bin euro trafik cezası

Finlandiya'da bir holdingin yönetim kurulu başkanı olan Anders Wiklof, 3 Haziran'da, hız sınırı 50 olan yolda 82'yle gittiği için kendisine trafik cezası kesildi. Ülkede bu cezalar gelire göre hesaplandığı için Wiklof'un faturası bize göre ağır oldu: 121 bin euro.

Dünya 7 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Finlandiya'da bu tür cezalar kişinin gelirine göre hesaplanıyor.

Finlandiyalı iş adamı Anders Wiklof’a, 50 kilometre hız sınırı bulunan yolda arabasıyla 82 kilometreyle gittiği için yaklaşık 121 bin euro trafik cezası kesildi.

Nya Aaland gazetesinin haberine göre bu tür cezalar suçlunun gelirine göre hesaplandığı için, Wiklof bu meblağla karşı karşıya kaldı.

Baltık Denizi’nde Finlandiya’ya bağlı özerk bir bölge olan Aaland Adaları’nda ikamet eden Wiklof, lojistik, helikopter hizmetleri, emlak, ticaret ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren bir holdingin yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyor.

3 Haziran’da trafik kusuru işleyen Wiklof “Bu konuda gerçekten pişmanım” diyor. 10 gün ehliyetine el konulan iş insanının geçmiş sabıkası da kabarık: 2013’te 95 bin, 2018’de 63 bin 680 euro ceza ödemiş.

FSM'de trafiği kilitleyen çakarlı konvoya cezaFSM’de trafiği kilitleyen çakarlı konvoya ceza

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.