Melek Mosso: Bu ödül, katledilen kadınların ruhuna armağan olsun

Merve Dizdar'dan sonra Melek Mosso da aldığı ödülü kızkardeşlerine ithaf etti. Dün PowerTürk Müzik Ödülleri'nde En Güçlü Cover Şarkı Ödülü'nü alan sanatçı "Ödülü dünyada ötekileştirilen, ittirilen, katledilen bütün kadınların ruhlarına armağan olarak alıyorum" dedi.

Kültür Sanat 7 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Merve Dizdar’ın Cannes Film Festivali’nde aldığı En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kadınlara ithaf etmesi yeni bir kapı araladı. Dün akşam da müzisyen Melek Mosso, AKM’deki PowerTürk Müzik Ödülleri Töreni’nde aldığı ödülünü katledilen bütün kadınların ruhlarına armağan etti. ‘Yıllar Affetmez’ şarkısıyla En Güçlü Cover Şarkı Ödülü’nü alan sanatçı törende “Ben bu ödülü yüzyıllardır bu toplumda, dünyada ötekileştirilen kıyafetleri ile, kahkahasıyla kadın olmanın gerektirdiği her şeyle yargılanan, ittirilen, katledilen bütün kadınların ruhlarına armağan olarak alıyorum” dedi.

Salonda uzun uzun alkışlanan Mosso “Sesimiz hiçbir zaman kısılamayacak. Ben kadın şarkıcıların, kadın sanatçıların, bu toplumda kadınlığıyla her zaman gurur duyan bir kadınım. Her zaman onların arkasında olacağım. Kimse beni susturamayacak. Konuşmaya, üretmeye ve şarkı söylemeye devam” diyerek kadınlara yönelik açık ve örtük her türlü baskıya boyun eğmeyeceğini anlattı.

Mosso: ‘Katiller iyi hal indirimi almasın’

Mosso törenin ardından Instagram hesabından yaptığı paylaşımda “Beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim. Heyecandan kendimi tam ifade edemesem de beni bilen bilir. Bu ödülü başta Bergen olmak üzere bütün katledilen kız kardeşlerim için alıyorum. Katillerin iyi hal almadığı, hiçbir kadının ölüm korkusuyla yaşamadığı ve ötekileştirilmediği bir gelecek hepimizin olsun” yazdı.

Sosyal medyadaki bu paylaşımı özellikle kadın takipçileri tarafından büyük destek aldı. Melek Mosso bir konserinde kadınları, erkek baskısına karşı durmaya çağırması üzerine bir grup erkeğin nefret söyleminin hedefi haline gelmiş, Isparta’daki konseri iptal edilmişti.

Melek Mosso'nun Isparta Gül Festivali'ndeki konseri iptal edildiMelek Mosso’nun Isparta Gül Festivali’ndeki konseri iptal edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.