Sevilla Mendilibar’la ‘Devam’ dedi

UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla, İspanyol çalıştırıcı Jose Luis Mendilibar ile Haziran 2024’e kadar sözleşme uzatıldığını duyurdu.

Spor 7 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Mendilibar, bir sene daha Sevilla'da.

Sevilla, sezona çok kötü başladı ve bir süre küme düşme hattında dahi yer aldı. Jorge Sampaoli’nin yönetimi fazlasıyla eleştirildi. Bir şekilde UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam etmeyi başaran takım, son 16’da temsilcimiz Fenerbahçe’yi saf dışı bıraktı. Sampaoli’nin görevine son verildi.

Arjantinli yerine göreve Jose Luis Mendilibar getirildi. İspanyol hoca, LaLiga’da birçok farklı takımı çalıştırdıktan sonra Sevilla’nın başına geçti. 62 yaşındaki ismin son Avrupa tecrübesi, 2004-05 sezonundaki Intertoto macerasıydı. UEFA Avrupa Ligi’nin o tarihten bu yana adı değişmiş, Sevilla 6 kez kazanarak kupayı domine etmişti. Mendilibar, işte bu şartlarda önce Manchester United sonra da Juventus’u eledi.

Jose Mourinho’dan hakeme tepki: Rezalet… Saçmalık!..Jose Mourinho’dan hakeme tepki: Rezalet… Saçmalık!..

Finalde Roma’ya karşı geri düşen Sevilla, rakibini kendi sahasına hapsettiği maçta eşitliği buldu, penaltılarla mutlu sona uzandı. Ortasına ölü gibi görünen sezonun sonunda bir anda Şampiyonlar Ligi bileti alınmıştı.

Mendilibar, LaLiga’da da başarılı bir performans ortaya koydu. Takım onun yönetiminde çıktığı 12 maçta 6 galibiyet, 3 mağlubiyet, 3 beraberlik yaşadı. Düşme potasından fazlasıyla uzaklaşıldı. İşte bu performans, kariyerinin zirvesini gören hocaya yeni sözleşme kazandırdı. Mendilibar, kendisini 2024 Haziran ayına kadar Sevilla’ya bağlayan anlaşmaya imza attı. Hoca, kariyerinde ilk defa Şampiyonlar Ligi futbolunu görecek.

UEFA Avrupa Ligi'nin Sefiri Sevilla, 7. kez şampiyon!UEFA Avrupa Ligi’nin Sefiri Sevilla, 7. kez şampiyon!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.