DP’li Enginyurt’tan ‘ortak grup’ açıklaması: Öyle bir planımız yok

Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi'nin TBMM'de ortak grup kurma konusundaki çalışması hakkında konuşan DP'li Cemal Enginyurt, 'Bizim öyle bir planımız yok' dedi.

Siyaset 8 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Deva Partisi’nin TBMM’de ortak grup kurma çalışmaları devam ediyor. CHP listelerinden Meclis’e üç vekil sokan Demokrat Parti’nin ise ortak grup konusundaki tutumu merak ediliyor. 10Haber’e konuşan İstanbul Milletvekili ve Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt böyle bir çalışma içinde olmadıklarını belirterek, “Demokrat Parti olarak yolumuza devam edeceğiz. Grup kurmak için partimizden niye ayrılalım. Öyle bir planımız yok” dedi.

Öte yandan Millet İttifakı içinde seçimlere katılan partiler TBMM başkanlığı için ayrı aday çıkardılar. İYİ Parti  Cihan Paçacı’yı aday gösterdi. Gelecek, Saadet ve DEVA Partisi ise Serap Yazıcı Özbudun’u aday gösterdi.  CHP ise Tekin Bingöl’ü aday gösterdi.
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabından CHP’nin TBMM Başkanı Adayı Tekin Bingöl’ü TBMM Başkanlığı seçiminde destekleme kararı aldıklarını duyurdu.

 

Meclis’te 28. Dönem başladı: Partiler genel başkansız, bakan locası bakansızMeclis’te 28. Dönem başladı: Partiler genel başkansız, bakan locası bakansız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.