İYİ Partili İl başkanlarından CHP ile ittifaka şartlı ‘evet’

İYİ Parti’de yapılan il başkanları toplantısından CHP ile yerel seçimlerde ittifak yapılmasına şartlı ‘evet’ çıktı. İl başkanları milliyetçi ve muhafazakar ağırlığı olan kentlerde İYİ Parti ile seçimlere girilmesini istedi.

Siyaset 8 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin il başkanlarıyla yaptığı toplantıda geride bırakılan seçim süreci ve yaklaşan kongre ve yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu, il başkanlarının eleştiri ve önerilerini dinledi.
Toplantıda bir yıldan az süre kalan yerel seçimlere yönelik hazırlıklar da ele alındı. İl başkanları önümüzdeki yerel seçim ittifak yapılacak daha detaylı bir çalışma yapılmasını istedi. İl başkanlarının çoğunluğu ittifak olması durumunda milliyetçi ve muhafazakar ağırlığı olan şehirlerde İYİ Parti’nin aday çıkarması gerektiğini savundu.
İl başkanları CHP’nin aday çıkardığı kentlerde ise belediye yönetiminin seçim öncesi belirlenmesi konusunda mutabakata varılması gerektiğinin altı çizildi.
Toplantıda ayrıca CHP dışındaki diğer partilerle işbirliği yapılmaması ve yeniden bir altı parti birlikteliği kurulmaması yönünde de değerlendirmeler yapıldı.

DYP hatırlatması

Kongre sürecinin değerlendirildiği toplantıda Meral Akşener il başkanlarından kongrede aday olacak isimlerin kötülenmemesini, bu adaylar hakkında olumsuz eleştirilerde bulunulmamasını istedi. 90’lı yıllarda Tansu Çiller, Köksal Toptan ve İsmet Sezgin gibi isimlerin yarıştığı DYP kongrelerini hatırlatan Akşener, İYİ Parti kongresinde de birden fazla adayın yarışmasının mümkün ve parti için olumlu olacağını söyledi. Kongrenin bir demokrasi şölenine dönüşmesini istediğini ifade eden Akşener, sonuca delegenin karar vereceğini kaybedenin İYİ Parti’nin neferi olarak yoluna devam edeceğini söyledi.

Aytun Çıray İYİ Parti'den istifa etti: Operasyon başlatıldıAytun Çıray İYİ Parti’den istifa etti: Operasyon başlatıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.