Sivas’ta Rıza Çalımbay dönemi sona erdi

Geçtiğimiz 4 sezon boyunca Sivasspor’u çalıştıran Rıza Çalımbay yaptığı basın toplantısıyla gelecek sezon takımı çalıştırmayacağını duyurdu.

Spor 8 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Rıza Çalımbay'dan ayrılık açıklaması.

Türk futbol tarihinin en çok maça çıkan teknik direktörü Rıza Çalımbay, 4 senedir çalıştırdığı Sivasspor’dan ayrıldığını açıkladı. Çalımbay, ayrılığı düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

Sivas’ta toplam 7. yılını geride bırakan Çalımbay, “”Özellikle son 4 senemiz büyük başarılarla geçti. Bir Anadolu takımının başaramadığını başararak 3 yıl üste üste Avrupa’ya gittik ve Sivasspor’un tarihinde ilk kez Türkiye Kupası’nı kazandık. Bizim yaptığımız şeyler Sivasspor’un tarihinde yok.” dedi. Tecrübeli isim “Son 4 sezonda 191 resmi maça çıktık. Dünya kulüpler sıralamasında Trabzonspor, Galatasaray ve Beşiktaş’ın üstünde puanlar aldık. Bu, gurur duyduğumuz şeylerden biri. Büyük kulüpler bile 3 sene üst üste Avrupa’ya gidemiyor, Anadolu takımı olarak biz gittik” diyerek başardıkları şeylerin büyüklüğünü vurguladı.

Dursun Özbek açıkladı: Icardi işini sponsor çözecekDursun Özbek açıkladı: Icardi işini sponsor çözecek

Çalımbay, kariyerinde 633 maça çıktığını ve işini çok sevdiğini belirtti. Hoca, “Hem Avrupa hem Türkiye Kupası hem ligi götürmek kolay değildi. Avrupa’ya giden takımların birçoğu küme düştü. Hiçbir zaman transferde çok büyük paralar harcayıp oyuncu alamadık. Kulübümüzün bütçesine göre hareket ettik, buradaki dengeyi bozmadan çok iyi arkadaşlar aldık” açıklamasında bulundu. Sivas’ın kendi memleketi olduğunu belirten Çalımbay, ligin 6. haftasında ayrılık sinyali veren açıklamalarının ardından yönetimle görüştüğünü ve takımı yarı yolda bırakmak istemediğini anlattığını açıkladı. Deneyimli hoca, gelecek planını gelecek sezon için teklifler gelmeye başladığında değerlendireceğini söyledi.

Kartal, ikincilik yolunda son düzlükte çakıldıKartal, ikincilik yolunda son düzlükte çakıldı

Sivas’tan cevap

Rıza Çalımbay’ın açıklamalarına dün akşam saatlerinde Sivasspor’dan yanıt geldi. Yapılan açıklamada “Sayın Çalımbay’ın bugün düzenlediği basın toplantısında, ‘Güzel bir şekilde buradan ayrılıyoruz. Burası benim memleketim, tekrar geri dönmek üzere ayrılıyorum.’ sözleri Sivasspor’a olan sevgisini, memleketine olan bağlığını göstermektedir. Olağan genel kurulumuzun ardından oluşacak yeni yönetim kurulunun yeniden Çalımbay’ı takımın başında görmek isteyeceğinden hiç kuşkumuz yoktur. Çalımbay, memleketine olan bağlılığı ile bugün almış olduğu kararı yeniden gözden geçirecektir” ifadelerine yer verilirken hocanın aldığı karara saygı duyulduğu da ifade edildi.

Fenerbahçe’nin dünü ve yarını bir arada: Alex de Souza ve Arda GülerFenerbahçe’nin dünü ve yarını bir arada: Alex de Souza ve Arda Güler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.