‘Kurak Günler’ için oy verme vakti: Avrupa’nın en iyisi olabilir

Emin Alper'in yönettiği 'Kurak Günler' LUX Seyirci Ödülleri'nde Avrupa'nın en iyi beş filminden biri seçildi. İzleyici oylarıyla seçilecek en iyi film için Alper sinemaseverlerden destek istedi. Seyirciler 12 Haziran'a kadar oy kullanabilecekler. Sonuçlar 27 Haziran'da Brüksel'de açıklanacak.

Kültür Sanat 9 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Film Akademisi tarafından düzenlenen LUX-Seyirci Ödülü’nde ‘Alcarras’, ‘Close’, ‘Hüzün Üçgeni’, ‘Will-o’-the-Wisp’ ile birlikte Emin Alper’in ‘Kurak Günler’ ilk beşe kaldı.

Alper, Twitter hesabından yaptığı açıklamada filmi için ‘Kurak Günler’ Avrupa’nın en iyi beş  filminden biri seçildi” dedi ve “Sizin oylarınızla beraber en iyisi olabilir” diyerek kamuoyundan oylamaya katılmaları için çağrı yaptı.

12 Haziran’a kadar oy verilebilir

İzleyiciler https://luxaward.eu/en/ adresinden oylamaya katılabiliyor. Oylama 12 Haziran’a kadar yapılabiliyor. 2023’te LUX Seyirci Ödülü’nü kazanan film, 27 Haziran’da Avrupa Parlamentosu’nun Brüksel’deki merkezinde yapılacak bir törenle açıklanacak.

Dünya prömiyerini geçen yıl Cannes Film Festivali’nde yapan Emin Alper’in ‘Kurak Günler’, Yanıklar Kasabası’na atanan bir Cumhuriyet savcısının kasabadaki çıkar gruplarıyla yaşadıklarını anlatıyor. Selahattin Paşalı, Ekin Koç, Erol Babaoğlu, Erdem Şenocak, Selin Yeninci’nin rol aldığı filmde savcı Emre, Belediye Başkanı Selim Bey’in ve çevresindekilerin yaptığı hukuksuzluğa karşı çıkınca hedef haline gelir. Ama mücadeleyi de bırakmaz.

Şu sıralar Netflix’te oynayan film 2022’nin en iyi Türk filmleri arasındaydı. Film Türkiye’de vizyona girince hem seyircilerin hem de eleştirmenlerin takdirini kazandı.

SİYAD'da bir gece böyle geçti: Ödüller 'Kurak Günler'e, temenniler 'baharlı günlere'SİYAD’da bir gece böyle geçti: Ödüller ‘Kurak Günler’e, temenniler ‘baharlı günlere’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.