Süper Lig’e yeni İstanbullu geldi: Pendikspor

Pendikspor, 1. Lig play-off finalinde Bodrumspor'u 2-1 mağlup ederek tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükseldi. Böylece, 20 takımın olacağı ligde 8 İstanbul temsilcisi olacak.

Spor 9 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Pendikspor, Süper Lig'de mücadele edecek 75. takım unvanını kazandı.

1. Lig play-off finalinde Bodrumspor’u mağlup eden Pendikspor, ilk kez Süper Lig’de mücadele etme hakkı kazandı. Akhisar Stadı’ndaki karşılaşma için İstanbul ve Muğla’dan Manisa’nın Akhisar ilçesine gelen iki takım taraftarları müsabakadan önce tezahüratlarla takımlarına destek verdi. Maçın 29. dakikada penaltıdan Adrien Regattin ve 2 dakika sonra Regattin’in asistinde Rogerio Thuram’ın golleriyle Pendikspor 2-0 öne geçti. Pendikspor’un 2-0 öne geçmesinin ardından Pendikspor kalesinin arkasındaki Bodrumspor tribünlerinden yabancı maddeler atıldı.

Karşılaşmada atılan iki golden sonra da sahaya yabancı maddeler atıldı.

Yabancı maddelerden biri Pendiksporlu futbolcunun tedavisi için sahaya giren bir görevliye isabet etti. 39. dakikada Hasan Hatipoğlu’nun kendi kalesine attığı gole Bodrumspor farkı bire indirdi. Bodrumspor’un attığı golün ardından yine yabancı maddeler atıldı, bunun üzerine hakem Abdulkadir Bitigen anons yaptırdı. İlk yarı 2-1 sona erdi.

İstanbulspor kaldı, Giresunspor Süper Lig'e veda ettiİstanbulspor kaldı, Giresunspor Süper Lig’e veda etti

Bodrumspor’da Süleyman Özdamar 62. dakikada kırmızı kart gördü. 10 kişi kalmasına rağmen rakip kalede pozisyonlar yakalayan Bodrumspor bir türlü istediği beraberliği yakalayamadı. 10 dakika uzatma verilen maçın bitiş düdüğüyle Pendikspor teknik heyeti ve futbolcuları büyük sevinç yaşadı.

Pendikspor taraftarları sahaya girince tören geç başladı.

Kupa töreni için platforma hazırlandığı sırada Pendiksporlu taraftarlar sahaya indi. Birçok anons yapılarak seyircilerin sahayı boşaltması istendi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin de taraftarlardan tribünlere dönmesi çağrısında bulundu. Taraftarların sahadan çıkmaması nedeniyle geç başlayan törende hakemlere şiltlerinin sunulmasının ardından Pendiksporlu futbolcular ve teknik heyetin madalyaları verildi. Kupanın takım kaptanlarına takdiminin ardından Pendiksporlu futbolcular, kupayla Süper Lig’e çıkmayı taraftarlarıyla kutladı.

İzmir’de şike şüphesine hapis istemiyle davaİzmir’de şike şüphesine hapis istemiyle dava

Bu sezon değişen statüyle ligi üçüncü bitiren Pendikspor, doğrudan play-off finaline yükseldiği 1. Lig’de Samsunspor ve Rizespor’un ardından adını Süper Lig’e yazdırdı. Geçen sezon 2. Lig’den 1. Lig’e yükselen Pendikspor, bu sezon Süper Lig vizesi alarak ligin 75. temsilcisi oldu.

Pendiksporlu futbolcular, Osman Özköylü’yü bazın toplantısı sırasında ıslattı.

Osman Özköylü’nün 1. Lig’de ikinci şampiyonluğu

1. Lig’de bu sezon teknik direktör değişikliğine gitmeyen 3 takımdan birisi olan Pendikspor’un çalıştırıcısı Osman Özköylü, daha önce 2012-2013’te Kayseri Erciyesspor’la Süper Lig’e yükselme sevinci yaşamıştı. Özköylü, geçen sezon Pendikspor’u, 2010-2011’de de Elazığspor’u 1. Lig’e taşımıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.